KU Rollerski 550x90px

Östberg kukisti Johaugin kirissä – Kerttu Niskanen nousi takaa-ajossa seitsemän sijaa

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Ingvild Flugstad Östberg voitti Tour de Skin neljännen osakilpailun keskiviikkona Toblachissa.

Hän kukisti täpärästi loppukirissä maanaisensa Therese Johaugin.

Kärjessä ladulle lähteneet Johaug ja Östberg karkasivat muulta porukalta vuorovedon ansiosta 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan takaa-ajokilpailussa. Johaug yritti karkuun vielä viimeisessä mäessä, mutta Östberg ajoi hänet kiinni ja oli loppusuoralla vahvempi.

Takajoukoissa Ebba Andersson, Heidi Weng, Natalia Neprjajeva ja Astrid Jacobsen yrittivät pitää kärkikaksikon lähietäisyydellä, mutta ero kasvoi kilometri kilometriltä. Kovassa loppukirissä kolmossijasta paras oli Weng. Ryhmän ero voittajaan oli 27 sekuntia.

Anne Kyllönen ja Kerttu Niskanen lähtivät tavoittamaan edellä hiihtäviä sijoilta 17 ja 22. Ensimmäisillä kilometreillä suomalaisten sijoitukset kohenivat. Anne Kyllönen joutui hiihtämään pitkälti yksin ja tämä söi lopulta voimia puolivälin jälkeen.

Group01012020NFHeidi Weng (vas.) kiri kisan kolmanneksi. Kuva: NordicFocus

Kerttu Niskanen jatkoi nousujohteista hiihtoa ja oli parhaana suomalaisena maalissa sijalla 15. Näin nousua kertyi seitsemän pykälää. Niskanen oli maalissa 1.53 Östbergin jälkeen. Anne Kyllönen oli 20:s.

Vilma Nissinen teki hienon hiihdon nostaen sijoitusta kymmenen sijaa. Hän oli kisan 31:s.

Takaa-ajon jälkeen Johaug johtaa Tour de Ski -kiertuetta 22 sekunnin erolla Östbergiin ja Neprjajevaan. Niskanen on sijalla 14 ja ero kärkeen on 2.40. Anne Kyllösen sijoitus on 18:s ja ero kärkeen 3.16.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri