KU Rollerski 550x90px

Kläbo on luovuttanut Tour de Skin kokonaisvoiton suhteen

Johannes Kläbo kadotti Tourin johtoasemansa Toblachissa. Kuva: NordicFocus

Johannes Kläbo kadotti Tourin johtoasemansa Toblachissa. Kuva: NordicFocus

Bolshunov kehotti Kläboa keskeyttämään, mikäli norjalainen ei usko enää voittomahdollisuuksiinsa.

Psykologista peliä tai ei, Johannes Hösflot Kläbo kertoi maansa yleisradioyhtiölle uudenvuoden päivänä, että Tourin kokonaiskisa on hänen osaltaan pelattu.
Kläbo tippui Toblachin kahdessa normaalimatkan osakilpailussa 32 sekunnin johtoasemasta kolmanneksi 26 sekunnin päähän Alexandr Bolhunovista.

- Tämänpäiväisessäkään ei ole kehumista. Kaksi todella huonoa päivää, Kläbo harmitteli keskiviikkona NRK:lle.

- Kaiken kaikkiaan näyttää huonolta. Ei paljon auta, jos saa Usjugovia hieman kiinni, jos samalla menettää tuplasti enemmän Bolshunoville, Kläbo harmitteli NRK:lle ja totesi, että kokonaiskilpailu alkaa olla menetetty.

Sprintin bonussekunnit eivät lohduta

Etukäteen ajateltuna Kläbolle on luvassa vielä hyvät bonussekunnit viimeistä edellisen päivän sprintistä, mutta se ei lohduta, jos Bolshunov ja Ustjugov ottavat lähes yhtä hyvät bonussekunnit. Hyvityssekunteja on luvassa helpommin juuri kokonaiskilpailussa korkealla oleville, sillä lukuisat sprintin erikoismiehet ovat jo matkustaneet Tourilta kotiin.

Vaikka Kläbo voittaisi Val di Fiemmen perinteisen sprintin, saisi hän vain kuusi sekuntia Bolshunovia kiinni, mikäli venäläinen olisi toinen.

Bolshunov ei ottanut Kläbon kommentteja täysin todesta.

- Tuosta on vaikea sanoa mitään. Mutta jos hän tarkoittaa sitä mitä sanoi, hänen pitäisi ehkä keskeyttää Tour ja jättää loppunousu väliin, Tourin kärki vastasi hymyillen NRK:lle.

Bolshunov01012020ModicaNFAlexandr Bolshunov johtaa Tour de Ski-kiertuetta miesten puolella. Kuva: NordicFocus

Venäläisten valmentaja Marcus Kramer uskoo, että Kläbolla on edelleen mahdollisuuksia etenkin juuri sprintin bonussekuntien ansiosta.

- Uskon, että tilanne on mielenkiintoinen ennen päätösetappia. Meidän pitää nyt pitää ykkös- ja kakkostila. Meille on tärkeää, että toinen heistä (Ustjugov tai Bolshunov) voittaa, Kramer arvioi.

Bolshunov johtaa Touria 16 sekunnin erolla Ustjugoviin. Kläbo on kolmantena 26 sekuntia perässä. Iivo Niskanen on viidentenä 1.10 Bolshunovin takana. Kläbon ja Niskasen välissä on Pål Golberg 10 sekuntia Niskasen edellä.

Historian 100. Tour de Skin etappi käydään perjantaina Val di Fiemmessä. Ohjelmassa on perinteisen hiihtotavan yhteislähtö. Tuolloin Kläbon on pysyttävä venäläisten ja Niskasen tahdissa taistellakseen kokonaisvoitosta.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri