KU Rollerski 550x90px

Iivo Niskanen hyökkää Val di Fiemmen yhteislähdössä

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Tourin kärkikolmikko pitää saada tasajyvälle ennen Alpe Cermisin loppunousua.

Iivo Niskanen lähtee suomalaisista parhaissa asemissa maastohiihdon maailmancupin Tour de Ski -kiertueen viimeisiin lähtöihin Val di Fiemmessä. Niskanen on miesten kokonaiskilpailussa viidentenä minuutin ja 10 sekunnin päässä kilpailua johtavasta Venäjän Aleksandr Bolshunovista.

Val di Fiemmen kolmen kilpailun rypistys alkaa tänään perinteisen hiihtotavan yhteislähdöillä. Naisten 10 kilometrin kilpailu alkaa kello 14.15 Suomen aikaa, ja miehet säntäävät 15 kilometrin kilpailuun kello 16.15.

Suomen muut mieshiihtäjät ovat Perttu Hyvärinen, Lari Lehtonen ja Lauri Lepistö.

Niskasella riittää oman kuvauksensa mukaan "mankeloimista", jos hän aikoo Tourilla kärkikolmikkoon, sillä Bolshunov, Venäjän Sergei Ustjugov ja Norjan Johannes Hösflot Kläbo ovat hankalasti karussa hänen edellään.

Niskanen toivoi etukäteen Val di Fiemmen hankalia olosuhteita, jotta aikaerot kasvaisivat hiihtäjien välillä.

– Toivottavasti Val di Fiemmen kilpailuissa olisi mahdollisimman rankat kelit. Toivon imevää liisterikeliä. Työmiehen keliä, jolloin erot voisivat kasvaa suuriksi, Niskanen pohdiskeli Toblachin takaa-ajon jälkeen keskiviikkona.

Kolmikko karussa

Kymmenen sekuntia Niskasen edellä oleva Norjan Pål Golberg on mukavasti liipaisimella, mutta kärkikolmikko ehkä liian kaukana. Bolshunov ja Ustjugov ovat vahvassa vireessä ja pärjäävät myös perinteisellä. Kläbo uhkaa kaapata lauantain sprintistä lapiollisen bonussekunteja.

Hyvärinen on Tourilla 15:ntenä kahden minuutin päässä kärjestä, Lehtonen on 38:s ja viiden minuutin takamatkalla, ja Lepistö jatkaa kilpaa sijalta 59.
Kerttu Niskanen on Tourin kokonaisajoissa sijalla 14 kaksi minuuttia 40 sekuntia Norjan Therese Johaugin perässä. Anne Kyllönen on sijalla 18 reilun kolmen minuutin takaa-ajomatkalla ja Vilma Nissinen sijalla 38.

Val di Fiemmen kolmen kilpailun rypäs päättyy perinteisen yhteislähdön ja lauantain perinteisen sprintin jälkeen vapaan hiihtotavan yhteislähtöön, joka huipentuu Alpe Cermisin loppunousuun sunnuntaina.

STT–Pasi Rein

Lähtölistat ja tulokset

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri