CHXL 550x90px webbanneri

Yllätyksellinen kärkikolmikko Val di Fiemmen yhteislähdössä – Kerttu Niskanen hiihti sijalle 12

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Tour de Skin loppuhuipennus käynnistyi Italian Val di Fiemmessä Astrid Jacobsenin juhliessa, kun norjalainen kukisti loppukirissä Ruotsin Ebba Anderssonin ja Saksan Katharina Hennigin naisten perinteisen hiihtotavan yhteislähtökilpailussa.

Naisten kympin kisassa joukko pirstoutui useisiin pienempiin ryhmiin. Kärjessä vauhtia pitivät Ruotsin Ebba Andersson, Norjan kärkinimet sekä hieman yllättäen Saksan Hennig. Kolme kilometriä ennen maalia yhdessä hiihti vielä kuusi naista, mutta viimeisellä parilla kilometrillä Heidi Weng hyytyi ja Ingvild Flugstad Östberg kaatui katkaisten sauvansa.

Yllätyksellisen kisan erityispiirre oli myös se, ettei Therese Johaugista ei ollut kärkikolmikon matkaan vaan norjalainen tippui kärjestä viimeisessä nousussa. Tästä johtuen melko yllättävä kolmikko ratkaisi voiton loppusuoralla.

Neljänneksi hiihtänyt Johaug jäi kärjestä kuusi sekuntia ja Östberg seitsemän. Natalia Neprjajeva ja Sadie Maubet Bjornsen ottivat sijat 6 ja 7 jääden reilut 15 sekuntia voittajille.

Suomalaisilla ei ollut perjantaina asiaa kärkiryhmään. Kerttu Niskanen ja Anne Kyllönen hiihtivät pääosan kilpailusta yhtä matkaa kärjen takana kulkeneessa ryhmässä. Niskanen oli kilpailussa 12:s puoli minuuttia voittajasta. Lopussa väsähtäneen Kyllösen sijoitus oli 16 minuutin kärjen takana.

Vilma Nissinen hiihti sijalle 38.

Johaug johtaa Tour de Skitä edelleen ja kuusi naista on minuutin sisällä. Kerttu Niskanen on kokonaistilanteessa parhaana suomalaisena sijalla 13 reilut kolme minuuttia Johaugin takana.

Tulokset

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri