CHXL 550x90px webbanneri

Kläbo sprinttivoittaja Val di Fiemmessä – Iivo Niskaselta huikea nousu välieriin

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Iivo Niskanen teki ilmiömäisen nousun puolivälierien viimeiseltä sijalta välieriin Tour de Skin perinteisen sprintissä lauantaina.

Suomalainen putosi kärjen kyydistä viimeisessä ylämäessä, mutta nousi loppusuoralla viimeiseltä sijalta toiseksi ja otti paikan välierissä. Välieräpaikka takasi paremmat bonussekunnit ja paremman lähtöpaikan sunnuntain loppunousuun.

Välierässä Niskanen tippui kärjestä samassa ylämäessä, mutta puolivälierän kaltainen huikea nousu ei toistunut. Hän oli erän viides.

Sprintin voittajaksi lauantaina selvisi Norjan Johannes Hösflot Kläbo, kun hän ohitti loppusuoralla venäläiset Sergei Ustjugovin ja Alexandr Bolhunovin.

Niskasen lisäksi myös kaksi muuta suomalaismiestä hiihti lauantaina erissä. Niskasen kanssa samassa puolivälierässä hiihtänyt Lauri Vuorinen oli kuudes.

Perttu Hyvärinen taisteli omassa erässään Federico Pellegrinoa ja Johannes Kläboa vastaan päätyen kuudenneksi. Hyvärisen erän suurin yllätys oli kuitenkin se, että Denis Spitsov kukisti Pellegrinon. Spitsovin tie nousi pystyyn välierissä, mutta venäläisen veto jätti Pellegrinon ilman finaalipaikkaa kotiyleisönsä edessä.

Tour de Ski päättyy sunnuntaina loppunousuun.

Tulokset

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri