CHXL 550x90px webbanneri

Therese Johaug ylivoimainen Tour de Skin voittaja – Neprjajeva niukasti toinen

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Therese Johaug on voittanut Tour de Skin naisten kilpailun.

Kärjessä päätösetapille lähtenyt Johaug oli loppunousussa täysin omaa luokkaansa ja voitti kiertueen ylivoimaisesti. Etapilla toiseksi hiihtänyt Heidi Weng
jäi Johaugille 50 sekuntia.

Tourin seuraavista sijoista käytyiin tiukkaa taistelua. Astrid Jacobsen lähti päätösetapille kakkospaikalta, mutta hänen vetonsa oli nousussa täysin pois ja Jacobsen putosi kokonaistilanteessa viidenneksi.

Heidi Weng yritti tehdä rohkeaa nousua kokonaiskilpailun seitsemänneltä sijalta palkinnoille, mutta hän ei saanut tehtyä riittävää eroa kilpaikumppaneihinsa.

Tämän jälkeen oli selvää, että Natalia Neprjajeva ja Ingvild Flugstad Östberg hiihtivät kakkostilasta tiukasti. Naiset etenivät rinteessä peräkkäine. Lopulta Östberg oli maalissa kolme sekuntia ennen Neprjajevaa, mutta venäläinen oli ennen etappia kokonaiskilpailussa yhdeksän sekuntia edellä. Näin Neprjajeva otti Tour de Skillä kakkostilan. Östberg oli kolmas.

Kerttu Niskanen oli päätösetapilla 12:s ja Anne Kyllönen 14:s. Vilma Nissisen sijoitus päätösetapilla oli 33. Kokonaiskilpailussa Niskanen oli 11:s, Kyllönen 13:s ja Nissinen 31:s.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri