CHXL 550x90px webbanneri

Kläbo flunssassa – Dresden jää sittenkin väliin

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Tour de Skillä kolmanneksi hiihtänyt Johannes Hösflot Kläbo ei hiihdä tulevana viikonloppuna maailmancupia Saksan Dresdenissä.

Kläbo nimettiin Norjan joukkueeseen, mutta sairastuminen Tourin jälkeen peruu osallistumisen. Hän olisi halunnut osallistua maailmancupin lisäksi supersprinttiin, joka käydään Dresdenissä perjantaina.

- Olisi ollut todella mukavaa päästä kilpailemaan 100 metrillä perjantaina ja sprintissä lauantaina. Sairastuneena pitää vain hyväksyä tilanne ja katsoa kisat kotisohvalta Trondheimista. Lupaan palata entistä vahvempana, Kläbo kommentoi uutistoimisto NTB:n mukaan.

13 perättäistä sprinttivoittoa maailmancupissa ja arvokisoissa

Kläbon jälki sprinteissä on ollut viime aikoina todella tyrmäävää. Hän on voittanut 12 edellistä hiihtämäänsä maailmancup-sprinttiä. Siinä välissä on tullut myös matkan maailmanmestaruus Seefeldistä. Edelliset sprinttitappiot ovat marras-joulukuulta 2018, joka oli Kläbolle synkkä. Hän katkaisi sauvansa Lillehammerin maailmancupin välierässä jääden kisassa sijalle 11. Viikkoa aiemmin hän lopetti hiihtämisen liian aikaisin Rukan sprinttifinaalissa, jolloin Alexandr Bolshunov meni viimeisellä metrillä ohi. Samoihin aikoihin kävi köpelösti myös liikenteessä, kun Kläbo teloi nuoren henkilön sairaalaan ajaessaan tämän päälle suojatiellä.

Mutta joulukuun 2018 jälkeen sprinteissä ei ole löytynyt parempaa. Tosin ennen kuluvan maailmancup-kauden avausta Beitostölenissä Kläbon vauhti oli vielä kateissa hänen jäädessä sprintin viidenneksi.

Kläbon korvaa Dresdenissä Harald Astrup Arnesen, joka hiihti Skandinavia cupin sprintissä kolmanneksi. Hänen edellään kilpailussa olleet Håvard Solås Taugböl ja Pål Tröan Aune valittiin joukkueeseen jo aiemmin.

Dresdenissä hiihdetään sprintti lauantaina ja parisprintti sunnuntaina. Hiihtotapa on vapaa.

Suomelta mukana ovat muun muassa Krista Pärmäkoski ja Ristomatti Hakola.

-Juho-Veikko Hytönen

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri