CHXL 550x90px webbanneri

Röiseland ylivoimainen voittaja Oberhofissa – Mäkäräinen ja Eder jäivät niukasti kymmenen parhaan ulkopuolelle

Mari Eder ylsi kauden parhaaseensa Oberhofin torstain pikakilpailussa. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Mari Eder ylsi kauden parhaaseensa Oberhofin torstain pikakilpailussa. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Ampumahiihdon maailmancup palasi joulutauolta Saksan Oberhofissa. Torstaina kilpailtiin naisten pikakilpailu.

Mari Eder ja Kaisa Mäkäräinen tekivät keskenään tasaiset suoritukset, mutta sijoitukset kymppikärjessä jäivät niukasti saavuttamatta.

Mäkäräisen ammunnassa oli jälleen parantamisen varaa. Makuupaikan kaksi sakkoa ja pystypaikan yksi pitivät kärkisijat suomalaisen ulottumattomissa. Ladulla Mäkäräinen piti toiseksi nopeinta vauhtia, jonka ansiosta sijoitus nousi maalissa 11:nneksi.

Eder ampui pystypaikalta yhden ohilaukauksen. Hiihtoajoissa hän jäi Mäkäräiselle vajaat 40 sekuntia ja lopputuloksissa Eder oli reilun sekunnin Mäkäräistä hitaammalla ajalla sijalla 12.

Suomalaiset jäivät kärkeen reilun puolitoista minuuttia.

Tiril Eckhoff oli hurjassa vireessä ennen joulua, mutta torstaina norjalainen löysi Oberhofissa neljä itseään parempaa naista. Naisten voitto jäi joka tapauksessa Norjaan, kun Marte Olsbu Röiseland tuuletti ylivoimaista voittoa. Sumuisessa ja tuulisessa säässä Röiseland oli yksi harvoja nolla-ampujia, jonka ansiosta irtosi ylivoimainen ykköstila.

Saksan Denise Herrmann oli kisan toinen 33 sekuntia voittajasta. Ranskan Julia Simon oli kolmas 47 sekuntia voittajasta.

Maailmancupin kärjessä jatkaa Italian Dorothea Wierer, joka oli pikakilpailun neljäs.

Jenny Fellman ja Suvi Minkkinen ampuivat neljä sakkoa. He olivat Mäkäräisen ja Ederin tavoin sekunnin sisällä toisistaan sijoilla 82 ja 83.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri