CHXL 550x90px webbanneri

Seppälä piti pistetahtiaan yllä - "Sijoitus ihan ok, mutta se harmittaa, että suoritus ei ollut hyvä"

Tero Seppälä (kesk.) oli perjantaina 31:s. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Tero Seppälä (kesk.) oli perjantaina 31:s. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Harjula harmitteli laskujohteista hiihtoa, Ranta ei löytänyt ilonaiheita omasta suorituksestaan.

Tero Seppälä jatkoi kauden alusta asti jatkunutta pisteputkeaan ampumahiihdon maailmancupissa, kun hän oli perjantaina 31:s pikakisassa Saksan Oberhofissa. Seppälällä on nyt seitsemän pistekisaa peräjälkeen.

– Sijoitus ihan ok, mutta se harmittaa, että suoritus ei ollut hyvä. Hiihto oli kolme kierrosta hyvä ja pystyi peeseissä tulemaan, mutta viimeinen oli sakkojen myötä raskas, eikä ollut fiilistä puristaa. Oli vähän omaakin tyhmyyttä, että vaipui synkkyyteen, kolme sakkoa ampunut Seppälä totesi tiedotteessa.

Fourcade100120ManzNFMartin Fourcade voitti perjantaina Oberhofissa. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Tuomas Harjula sijoittui toiseksi parhaana suomalaisena 84:nneksi. Ampumapenkalla mainiosti suorittanut Harjula ampui kilpailussa vain yhden sakkokierroksen.

- Normaali hyvä ammunta, siihen voi olla tyytyväinen, mutta hiihto oli kyllä todella raskasta. Lähdin olevinaan rauhassa, ja ajattelin tehdä nousujohteisen hiihdon, mutta tuntui, että hyytyi koko ajan. Käytännössä kauden huonoin hiihto sattui tälle päivälle, Harjula harmitteli.

Jaakko Ranta ampui viisi sakkokierrosta ja oli kilpailun 109:s.

- Oli kyllä kaikinpuolin huono kisa, ei paljon huonommin olisi voinut oikein mennä. Ehkä vähän ylilatautumista ja yrittämistä. Ensimmäinen kierros hiihdosta meni ihan hyvin, mutta makuulle se kilpailu vähän kosahti jo, kolme sakkoa siitä on tosi paljon, Ranta mietti.

Voittoon ehti ranskalainen lajilegenda Martin Fourcade 25,5 sekunnilla ennen maanmiestään Emilien Jacquelinia. Maailmancupin kärkimies, Norjan Johannes Thingnes Bö ei ole mukana Oberhofissa. Bön perheeseen odotetaan esikoista.

Bön veljeksistä vanhempi eli Tarjei Bö pilasi kisansa erikoisesti. Hän unohti mennä sakkokierrokselle.

– Ensimmäisen kerran ikinä elämässäni. Unohdin täysin, ja muistin vasta alamäen jälkeen. Piti sitten kiivetä mäki ylös takaisin sakkoringille, cupissa toisena oleva isoveli-Bö sanoi.

(STT&Kestävyysurheilu.fi)

Tulokset

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri