KU Rollerski 550x90px

Norja viestivoittoon ampumahiihdossa - Suomi hyvän alun jälkeen 15:s

Oberhofissa vuorossa viestit. Kuva: Nordic Focus

Oberhofissa vuorossa viestit. Kuva: Nordic Focus

Päivän viestikilpailusta muodotui kolmen joukkueen taistelu Norjan, Ruotsin ja Ranskan kesken. Suomi oli vielä viestin puolivälissä toisena, mutta kaksi viimeistä osuutta tiputtivat Suomen sijalle 15. 

Voittokamppailu käytiin siis Norjan, Ruotsin ja Ranskan kesken. Maiden ankkurit tulivat viimeiselle pystypaikalle samaan aikaan. Kolmikosta ampumapaikalla hermo piti parhaiten Norjan ankkurilla Tiril Eckhoffilla. Eckhoff ampui yhdellä varapatruunalla kaikki laikat alas ja pääsi karkaamaan kilpailun voittoon.

Ruotsin ankkuri Hanna Öberg ja Ranskan ankkuri Justine Braisaz molemmat tarvitsivat pystypaikalla kolme varapatruunaa. Öberg oli kuitenkin ranskalaista nopeampi ampumapenkalla ja toi Ruotsin viestissä toiseksi, ennen Ranskaa.

Suomen viestin avaajana oli Mari Eder. Eder selvitti makuun yhdellä varapatruunalla, mutta pystypaikalla oli hieman vaikeampaa. Eder kuitenkin selvitti paikan kolmella varapatruunalla, eikä sakkokierroksia täten tarvittu. Vaihdossa Suomi oli viestin 11:s. 

Toisella osuudella Kaisa Mäkäräinen oli loistavassa iskussa. Mäkäräinen ampui molemmat paikat puhtaasti ja nosti Suomen peräti toiseksi kilpailun saavuttaessa puolivälin.

Suomen joukkueen vaikeudet alkoivat kuitenkin kolmannella osuudella. Suvi Minkkinen joutui heti makuupaikalla yhdelle sakkokierrokselle. Minkkinen kokosi itsensä kuitenkin pystyammuntaan, jonka hän selvitti yhdellä varapatruunalla. Vaihtoon Minkkinen toi Suomen yhdeksäntenä.

Suomen ankkurina viestissä oli Jenny Fellman. Vielä makuupaikalla Fellman onnistui mukavasti, tarviten vain yhden varapatruunan. Pystypaikalla kuitenkin Fellmanilta tuli melkoinen epäonnistuminen, sillä hän ampui kaikki kahdeksan laukausta ohi. Fellman joutui siis kiertämään viisi sakkokierrosta, jotka tiputtivat Suomen lopputuloksissa sijalle 15. 

Tulokset

- Otto Känkänen 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri