CHXL 550x90px webbanneri

Dresdenin sprintit hiihdetty - Lylynperä uransa parhaassa vauhdissa

Linn Svahn tuuletti voittoa Dresdenissä. Kuva: Nordic Focus

Linn Svahn tuuletti voittoa Dresdenissä. Kuva: Nordic Focus

Ruotsin Linn Svahn otti voiton naisten kilpailussa ennen karsinnan ykköstä Slovenian Anamarija Lampicia. Ruotsalaisten hyvää päivää täydensi Maja Dahlqvist kolmannella sijallaan. Suomalaisista parhaana 12:s oli Katri Lylynperä.

Välierässään Katri Lylynperä kaatui loppusuoralla ja näin hänen sijoituksekseen jäi 12:s. Jatkopaikassa Lylynperä ei kaatuessaan ollut kiinni, mutta pari sijaa parempi lopputulos olisi voinut vielä olla tarjolla. 12:s on kuitenkin Lylynperän uran paras maailmancup sijoitus.

Myös toinen erävaiheisiin selvinnyt suomalainen Krista Pärmäkoski kaatui omassa erässään. Kisaladuille palannut Pärmäkoski kaatui alkuerässään, joten paikka välieristä jäi tällä kertaa haaveeksi.

Mäki ja Suhonen eivät selvinneet välierävaiheeseen

Miesten kilpailun voittoon hiihti Ranskan Lucas Chanavat. Chanavat oli jo karsinnan nopein ja finaalin loppukirissäkin ranskalainen oli omaa luokkaansa. Toiseksi kilpailussa tuli Norjan Sindre Bjørnestad Skar ja palkintokorokkeen täydensi Ruotsin Johan Häggström.

Suomalaisista erävaiheisiin karsinnasta selviytyivät Joni Mäki ja Verneri Suhonen. Mäki jäi omassa erässään viidenneksi ja oli lopputuloksissa 23:s.

Verneri Suhonen ei myöskään selvinnyt välieriin, pirteästä hiihdostaan huolimatta. Suhonen kamppaili pitkään erässään jatkopaikasta, mutta taipui lopulta neljänneksi, eikä aikavertailuaika aivan riittänyt välieräpaikkaan asti. Suhonen oli lopputuloksissa 18:s.

Tulokset

- Otto Känkänen

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri