KU Motion Krista 550x90px

Norja voittoon myös miesten ampumahiihtoviestissä - Suomi 19:s

Tero Seppälä hiihti Suomelta avausosuudella. Arkistokuva: Nordic Focus

Tero Seppälä hiihti Suomelta avausosuudella. Arkistokuva: Nordic Focus

Naisten kilpailun tapaan Norja nappasi voiton myös miehissä. Helpolla voitto ei tullut, kun Ranska taipui lopulta vasta viimeisellä hiihtolenkillä Norjalle. Kolmanneksi viestissä tuli Saksa. Suomi oli lopputuloksissa 19:s.

Norja saapui viimeiseen ammuntaan selvässä yli 30 sekunnin johdossa ankkurinsa Vetle Sjåstad Christiansenin johdolla. Christiansen oli ammunnassa suurissa vaikeuksissa ja joutui sakkokierrokselle. Yhdellä varapatruunalla ammunnan selvittänyt Ranskan Quentin Fillon Maillet nousi kuudella sekunnilla kärkeen. Viimeisellä hiihtolenkillä Christiansen kuitenkin paikkasi epäonnistumistaan ampumapaikalla ja nosti Norjan viestin voittoon, 4,4 sekunnin erolla Ranskaan. Kolmanneksi tullut Saksa jäi kärjestä 48 sekuntia.

Suomen viesti lähti Tero Seppälän johdolla mukavasti käyntiin ja Seppälä toi Suomen vaihtoon sijalla 11. Toisella osuudella Tuomas Harjula selvitti ammunnat kolmella varapatruunalla ja lähetti Jaakko Rannan sijalta 13. kolmannelle osuudelle. 

Ranta oli vaikeuksissa makuupaikalla ja joutui kiertämään kaksi sakkokierrosta. Pystypaikka sujui hieman paremmin kolmella varapatruunalla ja Suomen sijoitus ennen ankkuriosuutta oli 15:s.

Ankkuriosuudella Suomella hiihti Tuukka Invenius. Makuupaikan Invenius selvitti vielä kahdella varapatruunalla. Pystypaikalta tuli kuitenkin peräti kolme sakkokierrosta, jotka tiputtivat Suomen lopputuloksissa sijalle 19.

Tulokset

- Otto Känkänen

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri