KU Rollerski 550x90px

Parisprintit kilpailtu Dresdenissä - Ruotsi ja Ranska voittoihin

Ruotsi ja Sveitsi kävivät kovan loppukirikamppailun voitosta. Kuva: Nordic Focus

Ruotsi ja Sveitsi kävivät kovan loppukirikamppailun voitosta. Kuva: Nordic Focus

Naisten parisprintissä Ruotsin joukkue oli odotetun kova. Eilisessä henkilökohtaisessa sprintissä voiton ja kolmossijan ottaneet Linn Svahn ja Maja Dahlqvist ottivat voiton myös parisprintissä. 

Helpolla voitto ei kuitenkaan Ruotsiin mennyt, sillä Sveitsi laittoi Svahnin ja Dahlqvistin todella tiukoille. Sveitsin joukkueen ankkuri Nadine Fähndrich näytti jo loppusuoralla pyyhältävän Ruotsin ankkurin Svahnin ohi, mutta maalikameran kuvalla Ruotsi saatiin voittajaksi 0,09 sekunnin erolla Sveitsiin. Sveitsin joukkueen avaajana hiihti Laurien Van Der Graaf.

Kolmossija meni niin ikään Ruotsiin, Evelina Settlinin ja Linn Sömskarin täydentäessä ruotsalaisten hienoa sprinttipäivää.

Ranska vahvin miesten kilpailussa

Miesten kilpailu ratkesi kovassa loppukirikamppailussa, kun kärkiviisikko mahtui sekunnin sisään toisistaan. Loppukirissä vahvin oli Ranskan joukkue Renaud Jay ja Lucas Chanavat. Toiseksi tuli Ruotsin ykkösjoukkue ja kolmanneksi Venäjän ykkösjoukkue. Norjalaiset jätettiin loppukirissä palkintopaikkojen ulkopuolelle ja käteen heille jäi vain nelos- ja viitossijat.

Päivän parisprinttifinaaleissa ei suomalaisia nähty, kun sekä miehissä että naisissa molemmat joukkueet jäivät karsintaan.

Tulokset

- Otto Känkänen

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri