KU Rollerski 550x90px

Sergei Ustjugov ei hiihdä Nove Mestossa – maailmancupin kärki karkaamassa Tour de Skin kakkoselta

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Tour de Skillä toiseksi hiihtänyt Sergei Ustjugov ei hiihdä tulevana viikonloppuna maailmancupin startteja Tšekin Nove Mestossa.

Syyksi Ustjugov kertoo sairastumisen. Venäläisurheilija on päässyt pikkuhiljaa suksien päälle, mutta hän ei aio hiihtää Nove Meston väliaikalähtöä ja takaa-ajokilpailua. Hän kertoo asiasta venäjäksi omalla Instagram-tilillään julkaistussa videossa.

Ustjugov on maailmancupin kokonaistilanteessa kolmantena. Neljäntenä oleva Iivo Niskanen on 252 pisteen päässä. 27-vuotiaan Ustjugovin sairastuminen antaa takana oleville mahdollisuuden päästä taistelemaan maailmancupin kolmannesta sijasta. Samalla Ustjugovin poissaolo vienee häntä yhä kauemmas kärkikaksikko Alexandr Bolshunovista ja Johannes Hösflot Kläbosta, joihin on eroa nyt parisataa pistettä.

Miesten maailmancupissa Dresdenin sprintti ei muuttanut kokonaistilannetta käytännössä lainkaan, sillä yksikään 16 parhaasta hiihtäjästä ei saavuttanut pisteitä Saksassa.

Seuraavaksi Ustjugov tähyää Oberstdordin maailmancupiin 25.-26. tammikuuta, jolloin hiihdetään perinteisen sprintti ja 30 kilometrin yhdistelmähiihto.

-Juho-Veikko Hytönen

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri