CHXL 550x90px webbanneri

Mäkäräisellä ja Ederillä vaikeaa ammunnan kanssa - Minkkinen päivän suomalaisonnistuja Ruhpoldingin pikakisassa

Suvi Minkkinen onnistui Ruhpoldingissa. Kuva: NordicFocus

Suvi Minkkinen onnistui Ruhpoldingissa. Kuva: NordicFocus

Kaksi suomalaisnaista sunnuntain takaa-ajoon. Minkkiselle uran ensimmäiset pisteet ja takaa-ajopaikka.

Kaisa Mäkäräinen ja Mari Eder eivät onnistuneet pikakilpailussa, kun ampumahiihdon maailmancup jatkui keskiviikkona Saksan Ruhpoldingissa. Sen sijaan Suvi Minkkinen paikkasi kokeneiden naisten alavirettä ollen paras suomalainen.

Tyynissä olosuhteissa käyty kahden ammunnan ja 7,5 kilometrin hiihdon kilpailu vaati virheetöntä ja nopeaa ammuntaa, eikä tämä onnistunut Mäkäräiseltä eikä Ederiltä.

Mäkäräinen teki hyvää työtä makuupaikalla, mutta ampui pystypaikalta kaksi sakkokierrosta. Sakkojen lisäksi Mäkäräisen hiihtovauhti ei ollut aivan Oberhofin tasolla. Kärki kulki kovempaa. Mäkäräisen sijoitus kilpailussa oli 33 ja ero kärkeen 1.50. Tältä takamatkalta suomalainen lähtee myös sunnuntain takaa-ajoon.

Eder ampui viisi ohilaukausta ollen 75:s, eikä sijoitus riittänyt sunnuntain takaa-ajoon.

Kisan voitti Norjan Tirill Eckhoff, joka ampui nollat ja hiihti kisan kovinta vauhtia. Ruotsin Hanna Öberg jäi voittajalle puoli minuuttia. Kisan kolmas oli Dorothea Wierer. Kärkikolmikon takana neljänneksi sijoittunut superyllättäjä Hanna Sola ja viidenneksi tullut Paulina Fialkova ampuivat myös nollat.

Minkkiselle uran ensimmäiset pisteet ja paikka takaa-ajossa

Keskiviikon suomalaisonnistuja oli Suvi Minkkinen. Puhtaasti ampunut 25-vuotias suomalainen oli päivän paras suomalainen ollen lopputuloksissa sijalla 31. Eroa Eckhoffiin oli 1.42. Samalla Minkkinen otti uransa ensimmäiset maailmancupin pisteet ja paikan sunnuntain takaa-ajokilpailussa.

Jenny Fellman ampui kilpailussa kuusi sakkoa ja oli kilpailun lopputuloksissa sijalla 102.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri