CHXL 550x90px webbanneri

Ranskalaiset vireessä Ruhpoldingin pikakilpailussa – ohilaukaukset pudottivat Seppälän pisteiltä

Martin Fourcade voitti torstaina Ruhpoldingissa. Kuva: NordicFocus

Martin Fourcade voitti torstaina Ruhpoldingissa. Kuva: NordicFocus

Martin Fourcade vankisti maailmancupin kokonaisjohtoaan ampumahiihdon maailmancupin miesten pikakilpailussa Ruhpoldingissa.

Kisan voittanut ranskalainen teki ampumapaikalla virheetöntä työtä ja hiihti riittävän kovaa. Maamies Quentin Fillon Maillet jäi kolme skuntia.

Ranskalaiset olivat kilpailussa hyvässä vireessä, kun kuuden parhaan urheilijan joukossa oli peräti neljä ranskalaista ja kaikki maan kuusi kisaan osallistunutta ampumahiihtäjää olivat 13 parhaan joukossa.

Kisan kolmospaikka matkasi Saksaan, kun Benedikt Doll jäi 12 sekuntia Fourcadesta. Minuutin sisällä voittajasta oli lähes parikymmentä urheilijaa.

Seppälä mukaan takaa-ajoon

Suurimmat suomalaisodotukset kohdistuivat Tero Seppälään, joka on takonut tasaisesti pisteille maailmancupin starteissa kuluvalla kaudella. Torstaina kolme ohilaukausta oli kuitenkin liikaa pisteitä ajatellen, ja Seppälä oli kilpailun 50:s. Maailmancupin pisteisiin olisi tarvittu 15 sekuntia nopeampi suoritus.

Sijan 50 myötä Seppälän pistejahti jatkuu sunnuntain takaa-ajokilpailussa, jonne hän starttaa 1.47 Fourcaden perään.

Seppälän lisäksi torstaina kilpaili myös kaksi muuta suomalaista. Olli Hiidensalo ampui kaksi sakkoa ja oli 80:s. Tuomas Harjula oli kolmella sakolla sijalla 105.

-Juho-Veikko Hytönen

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri