CHXL 550x90px webbanneri

Seppälä optimistisena kohti takaa-ajoa heikohkon pikakilpailun jälkeen - ”Pitää vain unohtaa tämä”

Tero Seppälä ei saanut pisteitä Ruhpoldingin pikakilpailusta. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Tero Seppälä ei saanut pisteitä Ruhpoldingin pikakilpailusta. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Sakkokierrokset veivät suomalaismiesten huippusijoitukset ampumahiihdon maailmancupissa torstaina.

Miesten 10 kilometrin pikakilpailun paras suomalainen oli 50:nneksi sijoittunut Tero Seppälä. Kolme sakkokierrosta ampunut Seppälä jäi puhtaasti ampuneesta kilpailun voittajasta, Ranskan Martin Fourcadesta, minuutin ja 47 sekuntia.

- Oli kyllä hankala päivä. Keli täysin tyyni ja aloitin heti kahdella sakolla. Peli oli menetetty siihen, yli puolet kavereista ampui kuitenkin nollat makuulta. Koitin taistella loppuun asti, mutta totta kai se vaikuttaa siihen tekemiseen, Seppälä sanoi Ampumahiihtoliiton tiedotteessa.

Seppälä ehti ennen torstain kilpailua napata tällä kaudella maailmancupin pisteitä jopa seitsemästä kilpailusta putkeen.

- Tuli talven huonoin sijoitus. Pitää vain unohtaa tämä, välillä näitä tulee, että menee oikein huonosti, mutta jospa seuraavassa kisassa menisi oikein hyvinkin. Lähdetään hakemaan sitä huippuonnistumista. Sunnuntaina takaa-ajossa on mahdollista vielä nousta aivan hyville sijoille.

Sairastelu hidasti Hiidensaloa

Flunssan selättänyt Olli Hiidensalo oli toiseksi parhaana suomalaisena kilpailun 80:s.

- Ei ollut suksi ihan paras mahdollinen, mutta ei ollut mieskään. Pikkaisen tauti ja antibioottikuuri potkii taustalla, ei ollut herkkua.

Hiidensalo ampui molemmilta paikoilta yhden sakkokierroksen ja jäi kilpailun voittajasta kaksi ja puoli minuuttia.

- Ei se ammunta hyvä ollut, mutta tuntui olevan ihan kasassa, pari huolimattomuusvirhettä. En ole siitä huolissani, mutta hiihto oli sen verran huonon tuntuista, että pitää tarkkaan katsoa seuraavat kisat mihin osallistuu, että saisi tästä vielä kunnollisen kauden, Hiidensalo pohti.

Tuomas Harjula oli kilpailun 105:s. Harjula joutui kiertämään pystypaikan jälkeen kolme sakkokierrosta.

- Tosi huono kisa. Kaikki pitäisi olla periaatteessa kunnossa, mutta mikään ei kuitenkaan tuntunut tuossa kisassa siltä. Ei vaan jaksa hiihtää ja oli toki huono pystykin. Jonkunhan sen on oltava siellä ynnä muita, mutta kyllähän tämä hävettää täällä tällä hetkellä olla. Pitäisi parempaan pystyä, Harjula ruoti.

Maailmancup jatkuu perjantaina naisten 4x6 km viestillä.

Tulokset

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri