CHXL 550x90px webbanneri

Suomen naiset sijalle 19 Ruhpoldingin viestissä – Ankkuri lähti vasta aamulla Joensuusta kisapaikalle

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Suomen nelikko Mari Eder, Suvi Minkkinen, Sanna Markkanen ja Johanna Pykäläinen sijoittui 19:nneksi ampumahiihdon maailmancupin 4x6 kilometrin viestissä Saksan Ruhpoldingissa.

Viestin voittoon hiihti jälleen Norja ennen Ranskaa ja Sveitsiä. Suomi jäi kärjestä reilut viisi minuuttia.

Avausosuuden hiihtänyt Mari Eder saapui vaihtoon sijalla 11 reilu puoli minuuttia kärjen jälkeen. Eder käytti osuudellaan kolme varapatruunaa pystypaikalla, mutta selvitti makuupaikan puhtaasti.

- Viimeistä pystylaukausta vaille hyvä suoritus. Hyvät rytmit olivat ammunnoissa, siihen pitää olla tyytyväinen, kun sen kanssa ollaan takuttu aika paljon.

- Oli aika stressistä hiihtämistä, kun oli tosi paljon kolareita ja meni sauvoja. Oli aika hankala hiihtää omaa hiihtoa, vasta viimeisellä kierroksella pääsi lyömään löylyä, Eder mietti Ampumahiihtoliiton tiedotteessa.

Toisella osuudella keskiviikon pikakilpailussa uransa ensimmäiset maailmancupin pisteensä saalistanut Suvi Minkkinen jatkoi siitä mihin keskiviikkona jäi. Minkkinen käytti molemmilla ampumapaikoilla vain yhden varapatruunan ja hän nosti Suomen sijoituksen vaihtoon tullessaan sijalle seitsemän.

- Oli kivan tuntuista hiihtoa. Pääsin ensimmäisellä kierroksella hyvin peesiin ja tuntui, että siinä pääsi aika helpolla hiihtämään. Ei ollut tiukoilla. Pieniä virheitä penkalla, mutta ihan hyvät paikkaukset ekoilla varapatruunoilla.

Markkanen ja Pykäläinen varanaisina viestiin

Suomen kahta viimeistä osuutta veivät lyhyellä varoitusajalla mukaan hälytetyt varanaiset.

Sanna Markkanen käytti kolmannella osuudella kaksi varapatruunaa pystypaikalla ja vaihtoi sijalla 13.

- Varmaan sellainen ihan ok suoritus. Makuun nolla oli ihan hyvä, hiihdosta en oikein osaa sanoa, tuli aika nopealla varoitusajalla tämä kisa. Ei ollut ihan herkin jalka, Kaisa Mäkäräisen tilalla kilpaillut Markkanen totesi.

Johanna Pykäläisellä oli kiire, sillä hän matkusti Ruhpoldingiin Suomesta vasta kisapäivänä. Alun perin Suomen joukkueessa viimeistä osuutta piti viedä Jenny Fellman, mutta hänen sairastumisensa vuoksi varanainen otettiin kehiin viime hetkellä.

Ensimmäistä kertaa maailmancupissa esiintynyt Pykäläinen joutui kiertämään makuupaikan jälkeen yhden sakkokierroksen. Pystypaikan Pykäläinen selvitti kahdella varapatruunalla.

- Hiihtoon ei voi olla tyytyväinen, ei ollut omalla tasolla. Aamulla, kun on Joensuusta lähtenyt ja kahdeksan tuntia matkustanut, niin en tiedä mitä sen jälkeen voi edes odottaa. Ammuntakaan ei oikein natsannut.

Maailmancup jatkuu Ruhpoldingissa lauantaina miesten 4x7,5 kilometrin viestillä.

Tulokset

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri