CHXL 550x90px webbanneri

Räsänen ja Pollari hiihtivät kakkoseksi Dolomitenlaufissa

Veli-Matti Räsänen kurotti toiseksi Dolomitenlaufilla. Kuva: Dolomitenlauf Lienz

Veli-Matti Räsänen kurotti toiseksi Dolomitenlaufilla. Kuva: Dolomitenlauf Lienz

Suomi oli vahvasti edustettuna sunnuntaina Itävallassa, kun Lienzissä hiihdettiin maan suurin hiihtotapahtuma Dolomitenlauf.

Kilpailu on osa Visma Ski Classicsin Challenge-sarjaa. Tapahtuman päämatkana oli 42 kilometriä ja hiihtotapa perinteinen.

Skimarathon Team Austriaa edustava Veli-Matti Räsänen oli kilpailussa toinen. Loppukirissä niukasti vahvempi oli Team Parketpartnerin norjalainen Vinjar Skogsholm.

Dolomitenlauf3LienzMiesten kärkikolmikko Vinjar Skogsholm (kesk.), Veli-Matti Räsänen (vas.) ja Stanislav Rezac. . Kuva: Dolomitenlauf Lienz

Räsänen kukisti loppukirissä muun muassa monta kertaa Vasaloppetissa ja Marcialongassa palkintopallille nousseen ja kolminkertaiseen Birkebeinerrennet-voittajan Stanislav Rezacin, joka oli sunnuntaina kolmas. Miesten voittokirissä oli mukana kuusi miestä, heidän joukossaan maailmancupissa pari palkintosijaa saavuttanut Sveitsin Toni Livers, joka jäi kuudenneksi.

Naisten sarjassa itävaltalaistallin Terhi Pollari hiihti niin ikään toiseksi. Eroa saksalaisvoittaja Melina Schöttesiin kertyi kaksi minuuttia ja 45 sekuntia.
Kaikkiaan Dolomitenlaufissa oli yli 1000 hiihtäjää.

DolomitenlaufLienzNaisten kärkikolmikko Melina Schöttes (kesk.), Terhi Pollari (vas.) ja Hanna Nöhmeier. Kuva: Dolomitenlauf Lienz

Pitkän matkan hiihtäjien katse on käännetty jo kohti Italiaa, kun sunnuntaina Val di Fiemmen laaksossa hiihdetään legendaarinen Marcialonga.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri