CHXL 550x90px webbanneri

Norjalla lähes lyömätön miesten joukkue Oberstdorfin yhdistelmäkilpailussa – tilastojen valossa vain Bolshunov voi haastaa

Norja otti kolmoisvoiton Pyeongchangin talviolympialaisten yhdistelmähiihdossa 2018. Mitalistit ovat mukana myös Saksassa viikonloppuna. Kuva: NordicFocus

Norja otti kolmoisvoiton Pyeongchangin talviolympialaisten yhdistelmähiihdossa 2018. Mitalistit ovat mukana myös Saksassa viikonloppuna. Kuva: NordicFocus

Norjan hiihtoliitto julkisti joukkueen hiihdon maailmancupin Oberstdorfin osakilpailuihin. Saksassa hiihdetään yhdistelmäkilpailu lauantaina ja perinteisen hiihtotavan sprintti sunnuntaina.

Norja on hallinnut maastohiihtoa, mutta erityisen ylivoimainen se on ollut miesten yhdistelmähiihdossa. Aiempia tuloksia katselemalla vain Alexandr Bolshunov on kyennyt haastamaan norjalaisia 30 kilometrin ja kahden hiihtotavan matkalla.

Norjan joukkueessa Oberstdorfissa hiihtävät Pyeongchangin talviolympialaisten mitalikolmikko Simen Hegstad Krüger, Martin Johnsrud Sundby ja Hans Christer Holund. Lisäksi matkaan starttaavat yhdistelmähiihdon hallitseva maailmanmestari Sjur Röthe, matkan hallitseva Norjan mestari Emil Iversen ja kaksi vuotta sitten Lillehammerissa maailmancupin osakilpailun voittanut Johannes Hösflot Kläbo.

Vain Alexandr Bolshunov on onnistunut lyömään kiilaa norjalaisten väliin yhdistelmäkisassa. Venäläinen otti voiton Lillehammerin maailmancupin yhdistelmäkilpailussa joulukuussa. Seuraavat viisi sijaa menivät edellä mainituille norjalaisille Krügeriä lukuun ottamatta.

Bolshunov07122019ModicaNFAlexandr Bolshunov voitti Lillehammerin maailmancupin yhdistelmäkilpailun joulukuussa. Kuva: NordicFocus

Vuonna 2018 Lillehammerin maailmancupsissa Norja otti nelosvoiton Kläbon johdolla. Lahden MM-kilpailuissa vuonna 2017 kuuden kärkeen yhdistelmähiihdossa mahtuivat ei-norjalaisista vain maailmanmestari Sergei Ustjugov ja viidenneksi hiihtänyt Kanadan Alex Harvey.

Bolshunovin, Harveyn ja Ustjugovin lisäksi norjalaisia lähimmäksi yhdistelmäkilpailussa ovat päässeet Iivo Niskanen (neljäs Seefeldin MM-kisoissa), Jens Burman (Lillehammerin joulukuisen maailmancupin 7:s) ja Maurice Manificat (Lillehammerin maailmancupin 5:s vuonna 2017).

Eikä norjalaisten tilanne näytä huonolta naistenkaan puolella. Saksassa hiihtävät muun muassa Therese Johaug, Ingvild Flugstad Östberg, Heidi Weng ja Astrid Jacobsen.

Oberstdorfin yhdistelmäkilpailun naisten startti on lauantaina kello 11 Suomen aikaa. Miehet lähtevät matkaan kello 13.

Norjan nimeämät hiihtäjät Oberstdorfin maailmancupiin 

Naiset

Therese Johaug
Heidi Weng
Maiken Caspersen Falla
Ingvild Flugstad Østberg
Astrid Uhrenholdt Jacobsen
Lotta Udnes Weng
Tiril Udnes Weng
Ane Appelkvist Stenseth
Anna Svendsen
Hedda Østberg Amundsen

Miehet

Johannes Høsflot Klæbo
Emil Iversen
Sjur Røthe
Martin Johnsrud Sundby
Hans Christer Holund
Simen Hegstad Krüger
Pål Golberg
Sindre Bjørnestad Skar
Erik Valnes
Håvard Solås Taugbøl
Gjøran Holstad Tefre

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri