CHXL 550x90px webbanneri

Kovat keinot käyttöön Norjan mestaruuskisoissa - sprintin hiihtotapa vaihtuu, yhdistelmähiihto pelkkää perinteistä ja viesti vain vapaalla

Kuvituskuva. Kuva: NordicFocus

Kuvituskuva. Kuva: NordicFocus

Jos ruotsalaiset murehtivat Falunin maailmancupin järjestämistä ja Vöyrillä taistellaan SM-hiihtojen läpiviennistä, ei norjalaisillakaan ole helppoa.

Samaan aikaan Vöyrin SM-kisojen kanssa kilpaillaan Norjan kansallisista mestaruuksista Drammenin kaupunkiin kuuluvassa Konnerudissa. Isäntäkaupunki ei ole saanut riittävää määrää luonnonlunta ja järjestäjät ovat olleet pulassa latujen kanssa.

Nyt kilpailun tuomaristo on päätynyt radikaaleihin muutoksiin. Perjantain sprintti piti alun perin käydä perinteisellä hiihtotavalla, mutta se on ohjelmassa vapaalla. Lauantain 15 ja 30 kilometrin yhdistelmähiihdossa ei vaihdeta välineitä, vaan kilpailu käydään perinteisellä hiihtotavalla yhteislähdöllä. Lisäksi sunnuntain 3 x 5 ja 3 x 10 kilometrin viestit hiihdetään vapaalla hiihtotavalla, vaikka alun perin viestien ensimmäiset osuudet piti olla perinteisellä.

Ainoastaan torstain 10 ja 15 kilometrin väliaikalähtökilpailu säilyy muuttumattomana.

Järjestäjät perustelevat muutoksia mahdollisimman hyvien ja tasapuolisten olosuhteiden takaamisella.

Järjestäjät päättivät olla siirtämättä tapahtumaa Konnerudista sen jälkeen, kun naapuripitäjä Kongsbergistä kuskattiin 4000 kuutiometriä lunta laduille. Käytössä on viiden kilometrin latu.

-Juho-Veikko Hytönen

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri