CHXL 550x90px webbanneri

Johaug yhdistelmäkilpailun voittoon Oberstdorfissa - Pärmäkoski 5:s

Arkistokuva: Nordic Focus

Arkistokuva: Nordic Focus

Naisten yhdistelmäkilpailun odotettuun voittoon hiihti Norjan Therese Johaug. Johaug karkasi muilta jo hyvissä ajoin perinteisen osuudella. Krista Pärmäkoski oli parhaana suomalaisena 5:s.

Johaug karkasi muilta noin seitsemän minuutin hiihdon jälkeen, eikä takaa-ajajat norjalaista enää tavoittaneet, vaikka Pärmäkoski pitikin perinteisen osuudella hyvää vauhtia takaa-ajoryhmässä ja näytti jo hieman siltä, että Johaug vielä olisi tavoitettavissa.

Suksien vaihtoon tultaessa ja vapaan osuudelle siirryttäessä Johaug kuitenkin oli noin 11 sekunnin karkumatkalla toisena ja kolmantena olleisiin Pärmäkoskeen ja Kerttu Niskaseen. Vapaan osuudella Johaug sai hiihtää omaa tahtiaan ja oli maalissa 15,5 sekuntia ennen toiseksi tullutta maannaistaan Ingvild Flugstad Östbergiä. Kolmanneksi kilpailussa tuli kauden ensimmäisen palkintokorokepaikkansa ottanut Itävallan Teresa Stadlober.

Hienosti perinteisen osuuden jälkeen kilpailussa toisena ja kolmantena olleet Pärmäkoski ja Niskanen eivät aivan samanlaiseen vauhtiin vapaan osuudella pystyneet ja olivat lopulta maalissa 5:s ja 8:s.

Kilpailun muut suomalaiset olivat Anne Kyllönen (21.), Laura Mononen (33.) Susanna Saapunki (38.) ja Vilma Nissinen (39.)

Tulokset

- Otto Känkänen

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri