KU Motion Krista 550x90px

Ranska voittoon myös sekaviestissä - Suomi romahti sijalle 13

Suomelle pettymys Pokljukan sekaviestissä. Kuva: Nordic Focus

Suomelle pettymys Pokljukan sekaviestissä. Kuva: Nordic Focus

Sekaviestin voiton nappasi Ranska joukkueellaan Quentin Fillon Maillet, Simon Desthieux, Justine Braisaz ja Julia Simon ennen Norjaa ja Saksaa. Suomi oli viestin 13:s, joukkueella Tero Seppälä, Olli Hiidensalo, Mari Eder ja Kaisa Mäkäräinen.

Menestystoivein sekaviestiin startanneen Suomen viesti lähti alusta asti mollivoittoisesti liikkeelle. Suomen viestin avanneen Seppälän ammunta ei ollut parhaassa mahdollisessa iskussa. Makuupaikan Seppälä selvitti kahdella varapatruunalla ja pystypaikalla hän joutui turvautumaan kaikkiin kolmeen varapatruunaan. Ensimmäiseen vaihtoon Suomi tuli kymmenentenä +1:10.3 kärjen perässä.

Toisella osuudella Hiidensalon makuuammunta meni täysin penkin alle, kun tuloksena oli peräti kolme sakkorinkiä. Pystystä Hiidensalo selvisi kolmella varapatruunalla. Hiidensalo lähetti Ederin matkaan sijalta 23, +4:40.8 kärjen perässä.

Eder ampui makuun ilman ohilaukauksia ja pystyltäkin joutui käyttämään vain yhden varapatruunan. Mäkäräinen lähti ankkuriosuudella sijalta 18, +4:50 johtaneen Ranskan perässä.

Mäkäräinen selvitti sekä makuun että pystyn yhdellä varapatruunalla ja sai hieman nostettua Suomen lopullista sijoitusta omalla osuudellaan.

Suomen viesti päättyi sijaan 13, joka oli lähtökohtiin ja tavoitteisiin nähden iso pettymys.

Huomenna Pokljukassa on vuorossa yhteislähdöt.

Juttua muokattu: Suomi nousi kolmanneksitoista kun Ukraina hylättiin

Tulokset

- Otto Känkänen

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri