CHXL 550x90px webbanneri

Ex-hiihtäjä Dürr tuomittiin dopingrikoksista Innsbrukissa

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Itävaltalainen ex-maastohiihtäjä Johannes Dürr on saanut tuomionsa dopingrikoksista kotimaansa oikeusistuimessa.

Hänet tuomittiin maanantaina vuoden ja kolmen kuukauden ehdolliseen vankeuteen sekä 720 euron sakkoihin.

Dürr myönsi veridopingin käytön, mutta avusti myös poliisia pääsemään Seefeldin MM-kisojen aikaan kyseenalaista mainetta niittäneen dopingringin jäljille. Tuolloin kaikkiaan viisi henkilöä otettiin kiinni dopingrikoksista epäilytynä.

Saksalaisen Süddeutsche Zeitung -lehden mukaan Dürr myönsi syytteet osittain. Hän muun muassa kertoi olleensa saksalaislääkäri Mark Schmidtin asiakkaana veridopingasioissa. Sen sijaan hän kiisti Seefeldin MM-kisoissa kiinni jääneiden Dominik Baldaufin ja Max Hauken väitteet siitä, että Dürr olisi ohjannut heidät Schmidtin asiakkaiksi. Oikeus uskoi Dürriä siinä, ettei hän ollut hankkinut lisää asiakkaita Schmidtille.

Dürr jäi kiinni Epo-hormonin käytöstä jo Sotshin olympialaisissa vuonna 2014. Hän teki paluun laduille kilpailukieltonsa jälkeen, mutta häntä ei nimetty enää Itävallan maajoukkueeseen kansainvälisissä kilpailuissa. Paluun jälkeen hän jatkoi veridopingin käyttöä.

Samaan aikaan vuoden ehdollisen vankeusrangaistuksen ja sakkoja sai Itävallan hiihtoliiton entinen valmentaja Gerald Heigl, jonka katsottiin avustaneen dopingasioissa usean vuoden ajan.

-Juho-Veikko Hytönen

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri