CHXL 550x90px webbanneri

Nissinen ja Lylynperä hiihtivät parisprintin SM-kultaa

Katri Lylynperä toi SM-kultaa Vuokatti Ski Team Kainuulle. Kuva Vuokatin Suomen cupista. Kuva: Touho Häkkinen

Katri Lylynperä toi SM-kultaa Vuokatti Ski Team Kainuulle. Kuva Vuokatin Suomen cupista. Kuva: Touho Häkkinen

Vuokatti Ski Team Kainuun kaksikko Vilma Nissinen ja Katri Lylynperä voitti maastohiihdon parisprintin Suomenmestaruuden Vöyrillä perjantaina.

Hopealle hiihti Ikaalisten Urheilijat joukkueella Maaret Pajunoja ja Krista Pärmäkoski. Pronssia otti Kainuun Hiihtoseuran kaksikko Anne Kyllönen ja Anni Alakoski.

Pärmäkoski piti omalla osuudellaan ylivoimaista vauhtia, mutta pari Maaret Pajunoja joutui antamaan tasoitusta parille kärkijoukkueelle omalla osuudellaan. Kainuun Hiihtoseuran Kyllönen ja Vuokatin Nissinen ottivat hiihtovuoroillaan kiinni sen, mitä Anni Alakoski ja Katri Lylynperä joutuivat taipumaan Pärmäskoskelle.

Viesti eteni vaihtelevissa tilanteissa ankkuriosuudelle. Kainuu ja Vuokatti pääsivät matkaan vajaat kahdeksan sekuntia ennen Ikaalista. Pärmäkoski ajoi kärkeä vimmatusti kiinni, mutta jalka alkoi painaa radan jyrkissä nousuissa.

Lylynperä pyrki pitämään itsensä kärkipaikalla, eikä Alakoski lopulta pysynyt Lylynperän kyydissä. Stadionalueella hän joutui päästämään vielä Pärmäkoken ohitseen. Mestaruutta ajatellen Pärmäkosken takaa-ajo jäi lopulta kesken, kun Lylynperä ylitti maaliviivan kolme sekuntia edellä. Kainuun Hiihtoseuran pronssi tuli reilut kuusi sekuntia voittajan takana.

Hämeenlinnan Hiihtoseura pysyi alkumatkasta mitalitaistossa, mutta taipui lopulta neljänneksi joukkueella Anni Kainulainen ja Laura Mononen. Oulun Hiihtoseuran Marjaana Pitkänen ja Riitta-Liisa Roponen oli viides.

Tulokset

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri