CHXL 550x90px webbanneri

Jämin Jänne miesten parisprintin suomenmestari Vöyrillä

Ristomatti Hakola ankkuroi Jämin Jänteen voittoon. Kuva: Touho Häkkinen

Ristomatti Hakola ankkuroi Jämin Jänteen voittoon. Kuva: Touho Häkkinen

Jämin Jänne voitti miesten parisprintin suomenmestaruuden Vöyrillä perjantaina.

Vapaan hiihtotavan kilpailussa voittajaparissa hiihtivät Markus Vuorela ja Ristomatti Hakola. Hopea meni Pohti Ski Teamin kaksikolle Heikki Korpela ja Joni Mäki. Pronssin otti Skiteam 105.

Viestin voitto ratkesi kilpailun puolivälissä. Pohti Ski Teamin Joni Mäestä povattiin pahaa vastusta Hakolalle viimeisellä osuudella, mutta Mäen parin Heikki Korpelan ja Imatran Urheilijoiden Lari Lehtosen sukset menivät kohtalokkaalla tavalla ristiin kolmannella osuudella. Kompuroivat miehet menettivät useita sekuntuja ennen kuin pääsivät jatkamaan matkaa.

Heti seuraavalla osuudella Ristomatti Hakola kiihdytti vauhtia ja jätti muut joukkueet taakseen. Samalla Joni Mäellä oli täysi työ nostaa joukkueensa takaisin mitalitaistoon ja näin Hakola päästi Markus Vuorelan usean sekunnin johtoasemalla viidennelle osuudelle.

Vuorela piti reilun johtoasemansa oman viimeisen osuutensa ajan ja lopulta Hakolalla oli helppo työ pitää muut takanaan ankkuriosuudella. Voittomarginaali oli 7,4 sekuntia.

Joni Mäki karkasi ankkuriosuudella kolmelta muulta mitalitaistossa olleelta joukkueelta ja Pohti Ski Teamin ykkösjoukkue hiihti hopealle.

Pronssikamppailussa Ilmajoen Kisailijoiden Karri Hakala kangistui aivan viime metreillä ja Skiteam 105:n Lauri Vuorinen meni ohi. Vuorisen parina pronssijoukkueessa hiihti Aleksi Parttimaa.

Ilmajoen kaksikko Kari Varis – Karri Hakala oli neljäs. Pari sekuntia Skiteam 105:n ja Ilmajoen takana Pohti Ski Teamin kakkosjoukkue Joel Ikonen - Juuso Haarala oli viides.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri