KU Motion Krista 550x90px

Nygaard ja Johansson Norgren nopeimmat Toblach-Cortinassa

Andreas Nygaard hiihtää Visma Ski Classicsin kokonaiskilpailun kärjessä. Arkistokuva: Nordic Focus, Marcialonga 2020

Andreas Nygaard hiihtää Visma Ski Classicsin kokonaiskilpailun kärjessä. Arkistokuva: Nordic Focus, Marcialonga 2020

Visma Ski Classicsin osakilpailu Toblach-Cortinassa hiihdettiin nopeassa kelissä. Sekä miehet että naiset löivät aikaisemmat reittiennätykset useammalla minuutilla. Miesten kilpailun voittoon hiihti Norjan Andreas Nygaard. Nygaard hiihti 42 kilometrin matkan ajassa 1:38:25.1.

Hetken näytti jo siltä, että Petter Eliassen karkaa kilpailun voittoon, mutta Nygaard sai kuin saikin vielä maanmiehensä kiinni ja oli vahvempi myös loppusuoran kirissä. Nygaard johtaa myös Ski Classicsin kokonaiskilpailua. Kolmanneksi Toblach-Cortinassa hiihti Marcus Johansson.

Ari Luusua joutui viime viikonloppuna jättämään kauden pääkilpailunsa Marcialongan väliin sairastelujen takia, mutta sairastelut selättänyt Luusua nähtiin tänään starttiviivalla. Luusua oli hienosti 10:s jääden voittajasta 22,4 sekuntia.

Naisten kilpailussa voiton otti Ruotsin Britta Johansson Norgren ajalla 1:55:55.2. Norgren päihitti loppukirissä toiseksi tulleen Kari Vikhagen Gjeitnesin. Kaksikko oli kilpailussa omaa luokkaansa, sillä kolmanneksi tulleen Anastasia Vlasovan ero kärkeen oli +1:19.4.

Kati Roivas oli kilpailussa parhaana suomalaisena 15:s.

Tulokset

- Otto Känkänen

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri