KU Rollerski 550x90px

Kläbolla murtuma sormessa – Falunin maailmancup jää väliin

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Johannes Hösflot Kläbo jätti viikonlopun Norjan mestaruuskilpailut väliin, ja väliin jää myös Falunin maailmancupin osakilpailut.

Norjan hiihtoliitto kertoo, että Kläbolla on murtuma sormen luussa, minkä takia kilpaileminen ei onnistu.

- Toivomme, että  Ski Tour 2020 on edelleen mahdollinen hänen osaltaan, kertoo Norjan hiihtoliiton terveysvastaava Öystein Andersen liiton tiedotteessa.

Tarkempaa tietoa sprinttiässän vammasta ei ole kerrottu. Mikäli sormivamma ei parane nopeasti, on Kläbo vaarassa menettää toisen kauden päätavoitteen: Östersundista Trondheimiin hiihdettävän Ski Tour 2020 -kiertueen helmikuun puolivälissä.

Kläbon pois jäänti vankistanee Alexandr Bolshunovin kokonaisjohtoa maailmancupissa. Venäläinen on jo nyt yli 200 pisteen karkumatkalla norjalaiseen.

Norjan hiihtoliitto julkisti valinnat Faluniin. Kläbon lisäksi myös Emil Iversen jää pois maailmancupista. Sairastelu on syönyt Iversenin vauhdin ja hän haluaa näyttää kykyjään helmikuun Ruotsin ja Norjan kiertueella.

-Juho-Veikko Hytönen

Norjan hiihtäjät Falunin maailmancupissa

Miehet sprintti (p) La 8.2
Pål Golberg, Erik Valnes, Eirik Brandsdal, Gjøran Tefre, Håvard Solås Taugbøl, Pål Trøan Aune, Fredrik Riseth

Miehet 15 km (v), yhteslähtö Su 9.2.
Martin Johnsrud Sundby, Sjur Røthe, Simen Hegstad Krüger, Hans Christer Holund, Finn Hågen Krogh, Gjøran Tefre, Jan Thomas Jenssen.

Naiset sprintti (p) La 8.2.
Maiken Caspersen Falla, Tiril Udnes Weng, Ane Appelkvist Stenseth, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Anna Svendsen, Heidi Weng, Therese Johaug, Julie Myhre.

Naiset 10 km (v) yhteislähtö Su 9.2
Therese Johaug, Heidi Weng, Ingvild Flugstad Østberg, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Ragnhild Haga, Tiril Udnes Weng, Julie Myhre, Helene Marie Fossesholm

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri