KU Motion Krista 550x90px

Saksan maastohiihtomaajoukkue pitää yli kuukauden tauon maailmancupista

Andreas Katz (vas.), Jonas Dobler (kesk.), Florian Notz ottavat taukoa maailmancupista. Kuva: NordicFocus

Andreas Katz (vas.), Jonas Dobler (kesk.), Florian Notz ottavat taukoa maailmancupista. Kuva: NordicFocus

Saksan hiihtomaajoukkue ei aio kilpailla Falunin maailmancupissa, eikä Östersundista Trondheimiin kulkevalla Ski Tour 2020 -kiertueella.

Kotiladuilla Oberstdorfin maailmancupissa Saksan miehet esiintyivät pirteästi yhdistelmähiihdossa, kun peräti kolme urheilijaa hiihti 14 joukkoon ja neljä miestä oli 20 parhaan joukossa. Naisten yhdistelmäkilpailussa Katarina Hennig oli kymmenes ja pisteillä neljä urheilijaa.

Nyt maailmancupin pisteitä ei saksalaisille ole tiedossa, sillä maa jättää seuraavat kilpailut väliin. Ski Tour 2020:n jälkeen kilpaillaan Salpausselällä, joten saksalaiset nähdään maailmancupissa seuraavan kerran vasta helmi-maaliskuun taitteessa.

HerrmannNadine26120ThibautNFNadine Herrmann Oberstdorfin maailmancupissa. Kuva: NordicFocus

Päävalmentajan mukaan saksalaiset aikovat panostaa ensi vuoden MM-kisoihin treenaamalla intensiivisesti Oberstdorfin kisaladuilla. Lisäksi joukkue osallistuu maansa mestaruuskilpailuihin.

- Skandinavian kilpailut ovat meille maastohiihtäjille tietenkin huippuhetkiä. Ottaen huomioon ensi talven koti-MM-kilpailut, haluamme kuitenkin käyttää tämän ajankohdan harjoitteluun ja mestaruuskilpailuihin osallistumiseen, päävalmentaja Andreas Schlütter perusteli Saksan hiihtoliiton sivulla.

Maailmancupissa saksalaisista parhaiten tällä kaudella ovat menestyneet Hennig (sijalla 15) ja Bögl (26:s). Pisteille tällä kaudella on päässyt kaikkiaan 15 eri saksalaihiihtäjää.

-Juho-Veikko Hytönen

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri