KU Rollerski 550x90px

Kaisa Mäkäräinen starttaa MM-pikakilpailuun isolla numerolla parikymmentä minuuttia ennakkosuosikkien perään

Kaisa Mäkäräinen kilpailee perjantaina numerolla 60. Kuva: NordicFocus

Kaisa Mäkäräinen kilpailee perjantaina numerolla 60. Kuva: NordicFocus

Ampumahiihdon MM-kilpailuissa on perjantaina vuorossa naisten 7,5 kilometrin pikakilpailu.

Kello 15.45 alkavassa kilpailussa on mukana 102 naista. Valtaosa kilpailun kärkisuosikeista starttaa matkaan kilpailun alkupuolella, mutta jännitystä riittää pitkään, sillä Kaisa Mäkäräinen lähtee ladulle toisen lähtöryhmän lopussa vasta numerolla 60 lähes puoli tuntia ennakkosuosikkien perään.

Viime vuonna Östersundissa Mäkäräinen oli MM-pikakisan 12s. Uran paras MM-sijoitus matkalta on hopea vuoden 2011 kisoista Hanty-Mansijskista. Tällä kaudella hän on ollut parhaimmillaan 11:s Oberhofissa.

Mari Eder kilpailee numerolla 33. Hän on parhaimmillaan ollut MM-pikakilpailussa 12:s Ruhpoldingissa vuonna 2012 ja tällä kaudella paras sijoitus on sama 12:s heti Mäkäräisen takana Oberhofissa.

Ensimmäinen suomalainen kilpailussa on numerolla 2 hiihtävä Suvi Minkkinen, joka päätyi maailmancupin pisteille tammikuun puolivälin pikakilpailussa Ruhpoldingissa. Tuolloin irtosi sija 31. Viime vuonna uransa ensimmäisissä MM-kilpailuissa Minkkinen oli pikakilpailun 73:s.

Kilpailussa on kaksi ennakkosuosikkia: kotiyleisön edessä kilpaileva Dorothea Wierer ja maailmancupissa kärkipaikkaa pitävä Tiril Eckhoff. Molemmat naiset ovat voittaneet kaksi pikakilpailua kauden viidestä startista. Yksi voitto on livennyt Marte Olsbu Röiselandille, joka on kahden ensin mainitun naisen jälkeen kolmas voittajasuosikki.

Kaikkiaan palkinnoille kauden pikakilpailuissa on yltänyt 11 eri naista. Perjantaina monella urheilijalla on siis mitalisauma MM-kisojen ensimmäisellä henkilökohtaisella matkalla.

Naisten pikakilpailun lähtölista

Tulokset

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri