KU Triac 40 Aero 550x90px

Mäkäräinen MM-pikakilpailun 40:s - Tuulinen keli toi yllättäjiä mitaleille

Marte Olsbu Röiseland voitti perjantaina pikakilpailun. Kuva: NordicFocus

Marte Olsbu Röiseland voitti perjantaina pikakilpailun. Kuva: NordicFocus

Kaisa Mäkäräisen perjantainen suoritus riitti sijaan 40 ampumahiihdon MM-kisojen naisten pikakilpailussa Anterselvassa.

Ohut ilma yhdistettynä puuskaiseen tuuleen teki ammunnasta vaikeaa lähes kaikille urheilijoille ja tämä antoi mahdollisuuden yllättäjille.

Kilpailun ennakkosuosikki Tiril Eckhoff sai kymmenestä taulusta alas vain neljä. Samalla norjalainen pilasi omat mahdollisuutensa takaa-ajokilpailussa. Sakkoihin sortui myös Dorothea Wierer, jonka kaksi ohilaukausta jättivät hänet seitsemänneksi.

Makuupaikan puhtaasti selvittänyt Ruotsin Hanna Öberg oli monen ennakkosuosikin epäonnistumisen jälkeen mitalikandidaatti, mutta kolme ohilaukausta pystypaikalta vesittivät mitalihaaveet. Samalla hän taipui sisarelleen Elvira Öbergille, joka oli perjantaina perheen paras urheilija sijalla 13.

Mitalisuosikeista Norjan Marte Olsbu Röiseland kiersi kilpailussa sakkoringin vain kerran ja se riitti muiden epäonnistuessa uran ensimmäiseen henkilökohtaiseen maailmanmestaruuteen.

Himmeämmät mitalit pujotetaan yllättäjien kauloihin. Susan Dunklee ampui puhtaasti ja johti kilpailua vielä kahden ammunnan jälkeen. Kokenut yhdysvaltalainen sippasi viimeisellä kilometrillä totaalisesti ja putosi sen myötä hopealle seitsemän sekunnin päähän Röiselandista.

Pronssia otti Tsekin Lucie Charvatova 21 sekuntia voittajasta.

Ohilaukaukset suomalaistenkin riesana

Mäkäräinen ampui makuupaikalta kaksi ohilaukausta, mutta tilanne ei poikkeuksellisissa olosuhteissa ollut vielä katastrofaalinen. Pystypaikan kaksi ohilaukausta hyvä sijoitus ei enää kestänyt ja suomalainen oli maalissa reilut puolitoista minuuttia voittajan perässä. Tällä erolla Mäkäräinen lähtee sunnuntain takaa-ajoon.

Mari Eder selvitti makuupaikan yhdellä ohilaukauksella, mutta pystypaikalta putosi vain yksi taulu ja suomalainen putosi sijalle 68 yli kahden ja puolen minuutin päähän kärjestä ja ulos takaa-ajokilpailusta

Kisan kolmas suomalaisedustaja Suvi Minkkinen oli kolmella sakolla 3.40 Röiselandia hitaampi.

MM-kisat jatkuvat lauantaina miesten pikakilpailulla.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

Kuuntele uusin Livigno2Levi Podcast

Kilpailukalenterit

ulvang banneri