KU Triac 40 Aero 550x90px

Mäkäräinen hakee koppia ammunnasta – Seppälä ja Hiidensalo miesten takaa-ajossa

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Ampumahiihdon MM-kilpailuissa Anterselvassa kisataan tänään tuplasti, kun sekä naisilla että miehillä on edessään takaa-ajo.

Naisten 10 kilometrin takaa-ajoon lähtee suomalaisista Kaisa Mäkäräinen, miesten 12,5-kilometrisellä edellä olevia jahtaavat Tero Seppälä ja Olli Hiidensalo.

Mäkäräinen starttaa kello 14 alkavaan kisaan kaukaa menestyksen takaa, sillä perjantainen pikakilpailu kulki vaikeasti vasta 40. sijalle. Eroa sprinttivoittajaan ja takaa-ajon ykkösenä lähtevään Norjan Marte Olsbu Röiselandiin on minuutti ja 35 sekuntia. Kymppikärkeenkin jäi 50 sekuntia, ja Mäkäräinen totesi sprinttipettymyksen jälkeen takaa-ajon toimivan lähinnä harjoituksena kohti loppukisoja. Etenkin Anterselvan hankalan ammuntapaikan kanssa.

– Koetetaan jollain tavalla saada juonesta kiinni. Että saisi koppia ammunnasta ja omasta tekemisestä. Ei tarvitse hirveästi stressata, nouseeko vai laskeeko sijoitus. Mitalit ratkaisevat näissä kisoissa, ja sinne on pitkä matka. Kokeillaan vaikka vähän eri taktiikoita, kisoissa alle 70 prosentin osumatarkkuudella ampunut Mäkäräinen sanoi perjantaina.

Kello 16.15 alkavaan miesten kisaan Seppälä lähtee sijalta 52 ja Hiidensalo kahdeksan sekuntia myöhemmin sijalta 55.

– Lähdetään takaa-ajoon hyvillä ammunnoilla nostamaan sijoja, Hiidensalo tiivisti tavoitteensa eilisen sprintin jälkeen.

Kisoissa jo kaksi mestaruutta voittanut Röiseland lähtee ladulle seitsemän sekuntia ennen sprintin yllätyskakkosta, Yhdysvaltain Susan Dunkleeta. Tshekin Lucie Charvatova on 21 sekuntia norjalaista perässä. Ukrainan Olena Pidhrushna, Saksan Denise Herrmann ja italialaisyleisön suosikit Lisa Vittozzi ja Dorothea Wierer täydentävät kärkiseitsikon.

Miesten takaa-ajoon kärjessä ampaisee eilen uransa ensimmäistä maailmanmestaruutta juhlinut Venäjän Aleksandr Loginov. Hän saa painetta Ranskan suunnalta, Quentin Fillon Maillet on seitsemän sekuntia perässä ja lajilegenda Martin Fourcade 20. Prässiä on luvassa myös Norjasta, sillä veljekset Tarjei Bö (23 sekuntia kärjestä) ja Johannes Thingnes Bö (–24 sekuntia) tulevat varmasti vauhdilla mitalittoman sprintin jälkeen.

(STT)

Lähtölistat ja tulokset

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

Kuuntele uusin Livigno2Levi Podcast

ulvang banneri