KU Triac 40 Aero 550x90px

Marte Olsbu Röiseland tienannut jo lähes 50 000 euroa MM-palkintorahaa: "Ehkä säästöönkin jää"

Marte Olsbu Röiseland on aloittanut MM-kilpailut vahvasti. Kuva: NordicFocus

Marte Olsbu Röiseland on aloittanut MM-kilpailut vahvasti. Kuva: NordicFocus

Ampumahiihdon MM-kisat eivät ole vielä puolivälissäänkään, mutta kisojen kuningattareksi on jo vahva ehdokas.

Norjan Marte Olsbu Röiseland voitti avauspäivänä sekaviestin, jatkoi seuraavana päivänä pikakisan mestaruudella ja ylsi sunnuntaina takaa-ajossa MM-pronssille. Mitalien lisäksi kotiinviemisiksi on jo nyt muhkeasti palkintorahaa: kolmesta kisasta on koossa 46 000 euroa.

– Se on paljon rahaa. Olen todella tyytyväinen, että (kansainvälinen ampumahiihtoliitto) IBU mahdollistaa sen, että ampumahiihdolla elää, Röiseland sanoo.

Lajin eliittiin vasta viime vuosina noussut 29-vuotias Röiseland kuitenkin muistuttaa, että tie isoihin tuloihin on ollut pitkä.

– Kuulostaa mahtavalta tienata tuollainen määrä muutamassa päivässä, mutta tuota voi myös jakaa vuosien mittaisen kovan työn ajalle.

Määrä ei tuohon jääne MM-Anterselvassa, sillä Röiseland toivoo kisaavansa kisoissa kaikki neljä jäljellä olevaa matkaa eli myös torstaisen MM-parisekaviestin.

Palkintorahaa ei kuitenkaan mene rankan MM-rupeaman jälkeen sen pidempään lomamatkaan.

– On tärkeää elääkin urheilun ohella, mutta minulla oli viime vuonna aika pitkä häämatka. Joten tuskin nyt teen lomamatkaa, taidan vain rentoutua kotona. Urheilu-uran jälkeenkin on elämää, joten ehkä säästöönkin jää, Röiseland nauraa.

Suomalaisten palkintotienestit kisoista odottavat vielä. Sekaviestissä Suomi oli yhdeksäs ja henkilökohtaisten matkojen paras sijoitus on Kaisa Mäkäräisen 22. sija takaa-ajossa. Kisat jatkuvat tiistaina naisten normaalimatkalla.

(STT-NTB )

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

Kuuntele uusin Livigno2Levi Podcast

Kilpailukalenterit

ulvang banneri