CHXL 550x90px webbanneri

Ruotsi Ebba Anderssonin johdolla nuorten MM-hiihtoihin

Ebba Andersson hiihtää nuorten MM-kisoissa Saksassa. Kuva: NordicFocus

Ebba Andersson hiihtää nuorten MM-kisoissa Saksassa. Kuva: NordicFocus

Ebba Anderssonia ei nähtäne Lahden, eikä Holmenkollenin kisoissa.

Ruotsi lähtee erittäin kovalla naisten joukkueella Saksan Oberwiesenthalissa käytäviin nuorten MM-hiihtoihin.

Ruotsalaisten 23-vuotiaiden joukkueessa ykköshiihtäjä on Ebba Andersson, joka on taistellut kärkisijoista maailmancupissa heti toivuttuaan alkukauden polvivammasta. Anderssonilla on jo kolme aikuisten arvokisamitalia: Lahden MM-hopea, Pyeongchangin olympiahopea ja Seefeldin MM-kulta. Kaikki viestistä.

Kuluvalla kaudella Andersson on ollut palkinnoilla kolme kertaa maailmancupissa. Anderssonin osallistuminen Saksan kisoihin tarkoittanee myös sitä, ettei häntä nähdä Lahden maailmancupissa eikä Holmenkollenin 30 kilometrillä, jotka käydään samaan aikaan nuorten MM-hiihtojen kanssa.

Ruotsin joukkueessa mukana ovat myös maailmancupissa sijalla 28 majaileva Emma Ribom, jolla on kolme välieräpaikkaa maailmancupin sprinteistä. Östersundin sunnuntaisessa takaa-ajossa hän hiihti yhdeksänneksi.

Hagstroem281119ThibautNFJohanna Hagström kilpailee Saksassa. Kuva: NordicFocus

Johanna Hagström on hiihtänyt vuosi sitten palkinnoille Cognen sprintissä. Joulukuussa Planicassa hän oli sprintin seitsemäs. Moa Lundgrenilla on kolme sijoitusta kymmenen joukossa kuluvalla kaudella ja joukkueen viidennellä jäsenellä Moa Olssonillakin on pisteitä kuluvan kauden maailmancupista.

Naisten 20-vuotiaiden joukkueessa mukana ovat tammikuun nuorten olympialaisissa kolme kultaa ottanut Märta Rosenberg ja yhden mitalin ottanut Tove Ericson. Saman ikäisissä miehissä mukana mitalin Lausannessa ottanut Edvin Anger.

Frida Karlsson voisi ikänsä puolesta kilpailla 23-vuotiaiden kisoissa, mutta hän ilmoitti, ettei ole halukas osallistumaan kisoihin. Ruotsin toinen kova menijä Linn Svahn on vastaavasti "liian hyvin" sijoittuneena maailmancupin sprintticupissa, joten hänen halutaan hiihtävään maailmancupisa.

AnderssonFredrik18012020ModicaNFFredrik Andersson edustaa Ruotsia 23-vuotiaissa. Kuva: NordicFocus

Sen sijaan Frida Karlssonin kumppani William Poromaa on ennakko-odotusten mukaan Angerin ohella Ruotsin miesten joukkueen vahvin hiihtäjä 20-vuotiaissa. Miesten joukkueessa 23-vuotiaissa hiihtää Ebba Anderssonin veli Fredrik Andersson.

Ruotsin joukkue nuorten MM-hiihtoihin 2020

Naiset, 20-vuotiaat
​Hanna Abrahamsson
​Tilde Bångman
​Tove Ericson
​Moa Hansson
​Louise Lindström
​Märta Rosenberg

Miehet, 20-vuotiaat
​Edvin Anger
​Emil Danielsson
​Johan Ekberg
​George Ersson
​Truls Gisselman
​William Poromaa

Naiset, 23-vuotiaat
​Ebba Andersson
​Johanna Hagström
​Moa Lundgren
​Moa Olsson
​Emma Ribom

Miehet, 23-vuotiaat
​Gustav Aflodal
​Fredrik Andersson
​Jonas Eriksson
​Hugo Jacobsson
​Leo Johansson
​Eric Rosjö

Suomen joukkue

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri