CHXL 550x90px webbanneri

MM-voittaja Loginoville karu herätys – Italian poliisi ratsasi venäläisten huoneen

Alexander Loginov oli tänään myrskyn silmässä. Kuva: NordicFocus

Alexander Loginov oli tänään myrskyn silmässä. Kuva: NordicFocus

Meneillään olevissa Anterselvan MM-ampumahiihdoissa Venäjälle ensimmäisen miesten maailmanmestaruuden sitten vuoden 2008 voittaneen Aleksandr Loginovin vaiheikas MM-kisamatka sai tylyn herätyksen varhain lauantaiaamuna, kun Italian poliisi ratsasi venäläisten majoitustiloja.

Uutistoimisto Tassin mukaan Italian poliisi epäilee Loginovia dopingrikkeestä, ja Loginovilta takavarikoitiin muun muassa puhelin ja tietokone.

Loginov, 28, oli kilpailukiellossa 2014–16 epo-hormonin takia. Anterselvassa hän otti uransa suurimman voiton viemällä viime viikon lauantaina pikakisan, ja takaa-ajossa hän oli MM-pronssilla.

Loginovin voitto kirvoitti kitkeriä kommentteja kilpakumppaneilta, muun muassa Ruotsin Sebastian Samuelsson kuvaili ex-käryäjän kultaa "häpeäksi lajille".

– Olette kaikki tervetulleita seuraamaan päivittäisiä rutiinejani. Se näyttää puhtauteni, Loginov puolestaan kommentoi kultamitalinsa jälkeen.

Lauantainen ratsia herätti Loginovin ja huonetoveri Jevgeni Garanitshevin kuudelta aamulla.

– Heräsimme, kun poliisi tuli sisään. He ottivat aseemme – kuin olisimme hyvin vaarallisia rikollisia. Pyysivät meitä istumaan, alushoususillamme, Loginov kertoi venäläismedia Match TV:lle.

Ratsiassa tutkittiin tietojen mukaan Loginovin lisäksi tämän henkilökohtaista valmentajaa Aleksandr Kasparovitshia. Tass kertoo, että Kasparovitshia epäillään väärästä kisa-akkreditoinnista.

Kansainvälisessä ampumahiihtoliitossa IBU:ssa ollaan varsin tietämättömiä Italian poliisin toimista.

– En ole saanut tietoa tästä, vain kysymyksiä venäläismedialta. Yritämme selvittää, mitä on tapahtunut, IBU:n ruotsalainen puheenjohtaja Olle Dahlin kertoi uutistoimisto TT:lle.

– Toivoin, että olisimme välttyneet tämänkaltaisilta uutisilta.

Kaikesta huolimatta Loginov kilpaili lauantaina MM-viestissä ja toi Venäjän maaliin neljäntenä. Kisan jälkeen hän kertoi, että uran päättyminen alkaa olla käsillä.

– Minua ei yllätä enää mikään. Vaikuttaa siltä, että minun halutaan lopettavan urani niin nopeasti kuin mahdollista. Se minun on tehtävä, jos se saa kaikki onnelliseksi. En nuorru tästä enää, Loginov murisi Tassin mukaan.

STT–Janne Lehikoinen

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri