CHXL 550x90px webbanneri

Pärmäkoski hyvässä vauhdissa Ski Tourin päätöspäivänä

Norjalaisylivoimaa naisten Ski Tourilla. Kuva: NordicFocus

Norjalaisylivoimaa naisten Ski Tourilla. Kuva: NordicFocus

Krista Pärmäkoski sijoittui parhaana suomalaisena seitsemänneksi maastohiihdon maailmancupin pohjoismaisella kiertueella. Pärmäkoski oli päätöspäivän 15 kilometrillä kolmanneksi nopein.

Hän paransi tänään asemiaan 13. sijalta. Kiertueen kuudes ja viimeinen etappi hiihdettiin takaa-ajona perinteisellä hiihtotavalla.

Kiertueen voittanut Norjan Therese Johaug sai hiihdellä ylhäisessä yksinäisyydessä, sillä hänellä oli tuntuva etumatka jo startissa. Johaug otti samalla kauden 18. ja 19. voittonsa, sillä kokonaiskiertueen ykkössijan lisäksi hän oli etapin nopein.

Johaugin voittomäärä on maailmancupin yhden kauden ennätys.

– En ajattele tuollaista etukäteen, mutta haluan tietenkin kamppailla voitosta kaikissa normaalimatkan kisoissa. Nyt kunto osui tälle kiertueelle, Johaug sanoi Norjan yleisradioyhtiölle NRK:lle.

Norjalaiset päättivät kiertueen kolmoisvoittoon. Heidi Weng kiri kiertueen kakkoseksi kukistettuaan Ingvild Flugstad Östbergin 0,7 sekunnilla. Kaksikko tuli maaliin noin kolme minuuttia ja 40 sekuntia Johaugin takana.

Neljänneksi sijoittunut Ruotsin Ebba Andersson jäi Johaugista lähes kuuden minuutin päähän.

Pärmäkoski hävisi Johaugille kokonaistuloksissa yli yhdeksän minuuttia. Kisan kaikki kolme suomalaishiihtäjää starttasivat matkaan aaltolähdössä. Laura Mononen oli epävirallisten lopputulosten mukaan 18:s ja Anne Kyllönen 19:s.

Tulokset

(STT)

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri