KU Motion Krista 550x90px

Teemu Virtanen siirtää 24 tunnin hiihdon ennätysyrityksen osalta katseen ensi talveen

Teemu Virtasen ennätysyritys siirtyy ensi vuodelle. Kuva: Oscar Sey

Teemu Virtasen ennätysyritys siirtyy ensi vuodelle. Kuva: Oscar Sey

Teemu Virtasen oli tarkoitus Tukholman olympiastadionilla yrittää saada Hans Mäenpäältä takaisin 24 tunnin hiihdon maailmanennätys. Lämmin talvi kuitenkin pilasi toistaiseksi Virtasen haaveet ennätysyrityksestä. Uusi yritys lyödä nykyinen 472 kilometrin ennätys on asetettu vuodelle 2021.

- On todella valitettavaa ettemme pystyneet järjestämään tapahtumaa niin kuin olimme ajatelleet, mutta emme voi taistella luontoäitiä vastaan. Olin todella hyvin valmistautunut tätä varten ja tunsin että minulla oli mahdollisuudet rikkoa Guinnesin maailmanennätys ja hiihtää Red Bull Nordenskiöldsloppetin 220 kilometriä alle kymmeneen tuntiin. Olen silti motivoitunut yrittämään ensi vuonna uudelleen, 52-vuotias Virtanen pohti.

- On sääli että yritys jouduttiin perumaan. Tämä olisi ollut hieno mahdollisuus tuoda ultrahiihtoa esille urbaanissa ympäristössä. Olen kuitenkin iloinen että Teemu haluaa yrittää ensi vuonna uudelleen, vaikka me nyt siirrämmekin keskittymisen Jokkmokkin isoon kilpailuun, missä lumiolosuhteet ovat täydelliset, Nordenskiöldsloppetin järjestäjä Wolfgang Mehl kertoo. Kilpailun seuraava osa järjestetään 28.3.2020.

Lisää tietoa ensi vuoden ennätysyrityksestä ja Teemun seikkailuista matkan varrelta jäädään seuraamaan.

- Olen innoissani haastamassa itseäni ja näyttämässä kaikille että jos olet inspiroitunut ja intohimoinen, vain taivas on rajana kaikessa mitä teet, Virtanen päättää.

- Otto Känkänen

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri