KU Motion Krista 550x90px

Engadin Skimarathon on peruttu koronaviruksen takia

Engadin Ski marathon on peruttu koronaviruksen takia. Kuva: NordicFocus

Engadin Ski marathon on peruttu koronaviruksen takia. Kuva: NordicFocus

Engadin Skimarathon 2020 jää tänä vuonna järjestämättä. Koronaviruksen leviämisen johdosta terveysviranomaiset ovat määränneet kiellon järjestää mittavia tapahtumia Etelä-Grisonsissa ennen maaliskuun kahdeksatta. Tämän seurauksena Engadin Skimarathon, Engadin Women's Race, Engadin Night Race ja St. Moritz Supersprint jäävät järjestämättä tältä vuodelta. Engadin Skimarathon on maailman toiseksi suurin maastohiihtotapahtuma.

Keskiviikkona Engadinen laaksossa vahvistettiin kaksi koronavirustartuntaa. Torstaina terveysviranomaiset päättivät viruksen leviämisen estämiseksi peruuttaa kaikki julkiset tapahtumat Etelä-Grisonsissa.

- Pahoittelemme että joudumme perumaan Engadin maratonviikon, mutta meidän osallistujien, vapaaehtoisten ja muun väestön terveys on tärkeintä, selittää Engadin hiihtomaratonin toimitusjohtaja Menduri Kasper. Peruminen vaikuttaa lähes 17 000 osallistujaan Engadinin maratonviikolla.

Maailman toiseksi suurin maastohiihtotapahtuma Engadin Skimarathon on peruttu vain kahdesti vuoden 1969 jälkeen, jolloin tapahtuma sai alkunsa. Engadinin naisten kilpailu, joka oli tarkoitus järjestää tulevana sunnuntaina, on suurin maastohiihtotapahtuma Sveitsissä.

- Otto Känkänen

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri