KU Motion Krista 550x90px

Eliassen ja Korsgren Vasaloppetin voittajat – Luusua hiihti kaksi kilometriä yhdellä sauvalla

Peter Eliassen voitti Vasaloppetin toista kertaa. Kuva: Visma Ski Classics

Peter Eliassen voitti Vasaloppetin toista kertaa. Kuva: Visma Ski Classics

Petter Eliassen ja Lina Korsgren olivat nopeimpia sunnuntaina perinteisellä hiihtotavalla hiihdetyssä legendaarisessa 90 kilometrin Vasaloppetissa Ruotsissa.

Miesten kilpailussa nähtiin irtiotto jo kilpailun varhaisessa vaiheessa. Voiton vienyt Eliasson oli pitkään mukana pääjoukossa ja vielä 47 kilometrin kohdalla ero keulassa meneviin karkulaisiin oli kolme ja puoli minuuttia.

Noin 28 kilometriä ennen maalia Eliassen sai kärkijoukon lopulta kiinni ja yhdeksän kilometriä ennen maalia hän oli kasvattanut eron yhdessä Stian Hoelgaardin kanssa takana tuleviin jo 37 sekuntiin.

Takana tulevat eivät saaneet enää kaksikkoa kiinni ja Eliassen ohitti toiseksi sijoittuneen Hoelgaardin muutama metri ennen maalia ja nappasi lopulta kilpailun voiton sekunnin erolla. Eliassenin voittoaika oli 4.25,14. Torleif Syrstad oli kolmas 45 sekuntia voittajasta.

Eliassen voitti Vasaloppetin myös vuonna 2015.

Ari Luusua sijoittui parhaana suomalaisena kilpailun 22:nneksi. Luusualla meni sauva poikki 12 kilometriä ennen maalia, ja hän joutui hiihtämään kaksi kilometriä yhdellä sauvalla. Samalla Luusua tippui pääjoukosta. Lopulta ero kärkeen oli maalissa reilut kuusi minuuttia.

Viktor Mäenpää oli toiseksi parhaana suomalaisena 24:s seitsemän minuuttia kärjestä 

KorsgrenVasaloppetLina Korsgren voitti Vasaloppetin. Kuva: Visma Ski Classics

Korsgren oli naisten kilpailussa ylivoimainen, sillä hän kukisti toiseksi sijoittuneen Britta Johansson Norgrenin yli kuudella minuutilla. Korsgren aloitti naisten kilpailun hyvin ja hänellä oli jo 35 sekunnin ero 3,2 kilometrin kohdalla. Voittoaika oli lopulta 4.41,02. Korsgren sijoittui myös miehet mukaan lukien koko Vasaloppetin 57:nneksi.

Heli Heiskanen oli parhaana suomalaisena naisten kilpailun 10:s. Heiskasen ero Lina Korsgreniin oli 27:52.

Tulokset

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri