KU Motion Krista 550x90px

Nissinen päivän paras suomalaisnainen nuorten MM-hiihdoissa

Vilma Nissinen oli kahdeksas nuorten MM-hiihdoissa. Nissinen kuvassa vasemmalla ja Anita Korva oikealla. Kuva: Heidi Lehikoinen

Vilma Nissinen oli kahdeksas nuorten MM-hiihdoissa. Nissinen kuvassa vasemmalla ja Anita Korva oikealla. Kuva: Heidi Lehikoinen

Vilma Nissinen oli päivän paras suomalaisnainen, kun nuorten MM-hiihdot jatkuivat Saksan Oberwiesenthalissa alle 23-vuotiaiden 10 kilometrin perinteisen väliaikalähtökilpailulla. Nissinen oli kilpailun kahdeksas 1:07 voittajaa hitaampana.

Ruotsin Ebba Andersson kesti suursuosikin paineet ja otti nousujohteisen hiihdon myötä selvän voiton. Toinen oli Norjan Marte Maehlum Johansen ja kolmas Ruotsin Emma Ribom, joka oli vielä kuuden kilometrin väliajoissa Andersson kanssa samoilla sekunneilla.

Lauantaina Nissinen jäi Salpausselän kisoissa vastaavalla matkalla Anderssonin tuplasti sen mitä tänään.

– Ihan hyvä parannus kolmeen päivään. Lahden jälkeen oli torjuntavoitto, että pystyin hiihtämään näin hyvin, Nissinen sanoi tyytyväisenä hymyillen.

– Hyvä veto. Olisi harmittanut, jos olisin täällä hiihtänyt sellaisen hiihdon kuin Lahdessa.

Muista suomalaisista Emmi Lämsä oli 12:s, Anni Alakoski 28:s, ja Anita Korva 44:s.

Kilpailu käytiin haastavassa uuden lumen nollakelissä. Kaikki kärkipään hiihtäjät olivat kilpailussa liikkeellä pitopohjasuksilla.

Miesten 15 kilometrin kilpailu starttaa kello 13:00 Suomen aikaa.

Tulokset

STT & Kestävyysurheilu.fi

Lue myös: Venäjän Ardashev häikäisi nuorten MM-hiihdoissa

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri