KU Rollerski 550x90px

Nuorten MM-hiihdot: Suomi kaukana kärjestä alle 23-vuotiaiden sekaviestissä

Emmi Lämsä vei Suomen ankkuriosuutta. Kuva: Heidi Lehikonen

Emmi Lämsä vei Suomen ankkuriosuutta. Kuva: Heidi Lehikonen

Suomen joukkue Vilma Nissinen, Aleksi Parttimaa, Remi Lindholm, Emmi Lämsä ei ehtinyt kärkitaistoon nuorten MM-hiihdot päättäneessä alle 23-vuotiaiden sekaviestissä. Joukkue päätyi Norjan voittaneessa kilpailussa sijalle kahdeksan.

 

Viestissä hiihdettiin neljä viiden kilometrin osuutta. Kaksi ensimmäistä osuutta hiihdetiin perinteisellä. Vilma Nissinen toi Suomen avauksesta vaihtoon sijalla seitsemän, 30 sekuntia kärjestä. Aleksi Parttimaan tullessa vaihtoon Suomen sija oli kymmenen ja eroa kärkeen 56 sekuntia.

Kolmannelta osuudelta Remi Lindholm vaihtoi sijalla yhdeksän. Eroa johtaneeseen Norjaan oli tässä vaiheessa 1:36. Emmi Lämsä toi Suomen maaliin sijalla kahdeksan 2:05 Norjaa hitaampana.

Norjan jälkeen muut mitalisijat menivät Venäjälle ja Italialle.

– Kahdeksas sija oli aikalailla sitä, mitä odotettiin. Pojat hiihtivät hyvät hiihdot omalle tasolleen. Vilmalle ja Emmille neljännet kisat viikkoon, oli pikkunapsun liikaa molemmille. Suksen kanssa päästiin kartalle. Päästiin tekemään se työ ja sukset olivat kilpailukykyisiä, kommentoi valmentaja Ilkka Jarva Hiihtoliiton tiedotteessa.

Katso tunnelmavideo viestististä:

Suomi ei saanut nuorten MM-hiihdoissa käydystä 15 maastohiihtostartista yhtään mitalia. Paras sijoitus oli Jasmin Kähärän kuudes sija alle 20-vuotiaiden naisten sprintissä.

– Tarvitaan raakaa työtä, että saadaan parempia tuloksia. Se, kuinka kaukana oltiin suksella pahimmillaan, saa kokonaiskuvan näyttämään vielä huonommalta kuin mitä se on. Ei olla myöskään kuntotasolla siellä, missä halutaan Suomi-nimisenä maana olla, totesi Jarva.

Suomen joukkueen urheilijat ja muut toimijat saivat Jarvalta kiitosta.

– Täytyy nostaa hattua toiminnalle kisoissa. Mielialat ja kommentit pysyivät asiassa ja positiivisena. Näyttämisenhalu pysyi loppuun asti. Toivon, että se kantaa jatkossakin. Asiat täytyy tehdä kunnolla ja taistella tietä ylöspäin, pohti Jarva.

Tulokset

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri