KU Rollerski 550x90px

Niskanen putosi kyydistä viimeisellä kympillä – Bolshunov jälleen Holmenkollenin 50 kilometrin valtias

Holmenkollenin kuninkuusmatkan kärkikolmikko. Kuva: NordicFocus

Holmenkollenin kuninkuusmatkan kärkikolmikko. Kuva: NordicFocus

Iivo Niskanen sijoittui parhaana suomalaisena 16:nneksi maastohiihdon miesten maailmancupin 50 kilometrin yhteislähtökilpailussa Norjassa.

Venäjän Aleksandr Bolshunov voitti Holmenkollenilla sumuisessa ja sateissa säässä käydyn perinteisen kilpailun. Bolshunov oli kestävin myös viime vuonna, jolloin venäläiset ottivat neloisvoiton.

Nyt Bolshunov kukisti loppukiritaistelussa Norjan Simen Hegstad Krügerin 0,9 sekunnin erolla. Norjan Emil Iversen oli kolmas. Niskanen jäi voittajasta 1.46,3.

Niskanen vaihtoi muutaman muun kärkiryhmän hiihtäjän tavoin sukset 30 kilometrin jälkeen ja putosi lähes puolen minuutin päähän kärjestä. Kärkiryhmästä Bolshunov vaihtoi muutaman muun kanssa sukset kierroksen Niskasta myöhemmin..

Niskanen8320vt062Niskanen Holmenkollenin hernerokkasumussa. Kuva: NordicFocus

Suksien vaihtamisen jälkeen Niskanen saavutti nopeasti kärkiryhmän. Bolshunov vaihtoi sukset 37 kilometrin paikkeilla, kuroi kärjen etumatkan nopeasti umpeen ja hinasi letkaa usean kilometrin ajan. Kärkijoukko hajosi 40 kilometrin jälkeen eikä Niskanen pysynyt mukana.

Niskasen lisäksi suomalaisista myös Juho Mikkonen ja Markus Vuorela osallistuivat kilpailuun. Mikkonen sijoittui 37:nneksi ja jäi kärjestä lähes seitsemän minuuttia. Vuorela oli 48:s. Hän jäi kärjestä yli 14 minuuttia.

Maailmancup jatkuu ensi viikonloppuna Kanadan Quebecissä. Maailmancup päättyy Pohjois-Amerikan kiertueella, minkä ohjelmaan Quebecin lisäksi kuuluvat myös Minneapolis ja Canmore. Bolshunov johtaa maailmancupia.

Tulokset

STT–Petteri Ikonen

(STT)

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri