KU Rollerski 550x90px

Norja ei matkaa maailmancupiin ja Skandinavia Cupin finaali peruttu koronaviruksen takia

Norjalaisia ei nähdä maailmancupin finaalissa. Kuva: NordicFocus

Norjalaisia ei nähdä maailmancupin finaalissa. Kuva: NordicFocus

Maastohiihdon maailmancupin päätöskisoissa Pohjois-Amerikassa ei nähdä norjalaishiihtäjiä. Norjan hiihtoliitto tiedotti tiistai-iltana, että maan hiihtäjät jäävät pois Quebecissa, Minneapolisissa ja Canmoressa hiihdettävistä kisoista koronavirusriskin takia.

Kanadan Quebecissa hiihdetään miesten ja naisten sprinttimatkat lauantaina sekä sunnuntaina. Ensi viikolla Yhdysvaltojen Minneapolisissa vuorossa on miesten ja naisten sprintti. Maailmancupin kausi päättyy Kanadan Canmoressa 20.–22. maaliskuuta, jolloin ohjelmassa ovat yhteislähdöt, takaa-ajot ja sekaviesti.

Suomi on nimennyt Pohjois-Amerikan kisoihin naisista Anne Kyllösen, Kerttu Niskasen sekä Krista Pärmäkosken ja miehistä Ristomatti Hakolan, Perttu Hyvärisen sekä Lauri Vuorisen. Hakola jää kuitenkin pois Quebecin ja Minneapolisin kisoista pitkittyneen flunssan takia.

Maailmancupin miesten kokonaiskilpailua johtaa Venäjän Aleksandr Bolshunov ennen neljää norjalaishiihtäjää ja Suomen Iivo Niskasta. Naisten cupin kärjessä ovat Norjan Therese Johaug ja Heidi Weng.

Aikaisemmin illalla Kestävyysurheilu.fi uutisoisi Birkebeinerrennetin ja nuorten Norjan mestaruuskilpailujen peruuntumisesta. Nyt myös tulevan viikonlopun Skandicavia Cupin finaali Harstadissa on peruttu.

Kestävyysurheilu.fi - STT

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri