KU Rollerski 550x90px

Miesten sprintticupista tulossa mielenkiintoinen – Pellegrino voi vielä voittaa, jos hänet päästetään Yhdysvaltoihin

Federico Pellegrino voi vielä voittaa maailmancupin sprintticupin, mikäli pääsee osallistumaan. Kuva: NordicFocus

Federico Pellegrino voi vielä voittaa maailmancupin sprintticupin, mikäli pääsee osallistumaan. Kuva: NordicFocus

Kuka voittaa maastohiihdon maailmancupin sprintticupin? Viikonloppuna ja ensi tiistaina Pohjois-Amerikassa on jaossa vielä reippaasti pisteitä, mutta tilanne menee mielenkiintoiseksi koronavirusepidemian takia. 

Sprintticupin kolmen kärjestä yksikään ei ole mukana. Norjalaisilla on cupissa kolmoisjohto, mutta Johannes Hösflot Kläbo, Erik Valnes ja Pål Golberg eivät hiihdä viikonloppuna, sillä Norjan hiihtoliitto päätti jättää loput maailmancup-startit väliin koronaviruksen takia.

Pellegrino karanteeniin?

Neljäntenä sprintticupissa majaileva Italian Federico Pellegrino haluaisi hiihtää, mutta tällä hetkellä Yhdysvaltain rajaviranomaiset noudattavat Yhdysvaltain tautikeskuksen CDC:n ohjeita, jonka mukaan Italiasta saapuvan matkustajan pitäisi pysyä kotieristyksissä 14 vuorokauden ajan.

Norjan NRK:n haastattelema Pellegrino on ollut viimeiset kolme viikkoa Pohjoismaissa, mutta jännitettävää riittää, miten USA:n rajaviranomaiset menettelevät hänen saapuessaan Kanadan Quebecistä Yhdysvaltain Minneapolisiin.

Toinen jännityksen aihe on se, että CDC saattaa seuraavien päivien aikana suositella karanteenia myös muista Euroopan maista tuleville. Täysin mahdollista on sekin, että kaikki loput maailmancupin osakilpailut perutaan.

bolsu novemestoAlexandr Bolshunov on varmistanut jo maailmancupin kokonaiskilpailun voiton. Kuva: NordicFocus

Kansainvälisen hiihtoliiton maastohiihdon kilpailupäällikkö Pierre Mignerey totesi ruotsalaiselle Expressenille, että matkustusrajoitukset Kanadaan ovat tällä hetkellä löysemmät kuin rajoitukset Yhdysvaltoihin. Voi siis olla, että pelkästään tiistainen Minneapolisin osakilpailu perutaan.

Bolshunov myös voittajakandidaatti

Ilmassa on monta avointa kysymystä. Miten maailmancupin pisteitä jaetaan, mikäli yksi osakilpailu jää välistä? Saako sprinttikiertueen kokonaisvoittaja edelleen 200 pistettä?

Tämän hetken pistelaskun mukaan mahdollisuudet sprintticupin voittoon ovat Pellegrinon ohella myös muutamalla muulla, heidän joukossaan Alexandr Bolshunov. Venäläinen varmisti maailmancupin kokonaisvoiton jo Holmenkollenilla ja nyt erikoisten käänteiden jälkeen hän saattaa voittaa myös sprintticupin. Bolshunov on sprintticupissa viidentenä.

Johannes Hösflot Kläbo ehti iloita sprintticupin voitosta jo hetken aikaa, kunnes FIS:n säännöt selvisivät norjalaisille. Alun perin norjalaiset luulivat, että sprinttikiertueen yhteispisteet menevät vain maailmancupin kokonaiskilpailun pisteisiin, mutta FIS:n mukaan pisteet lasketaan myös sprintticupiin. Tämän vuoksi sprintticupissakin on mahdollista parantaa sijoitusta kauempaakin, sillä norjalaiset eivät ole ottamassa pisteitä.

-Juho-Veikko Hytönen

Maastohiihdon sprintticupin tilanne ennen Pohjois-Amerikan kiertuetta - top 10

Jaossa vielä 350 pistettä, norjalaiset eivät osallistu

Miehet

 

1  Johannes Høsflot Klæbo  550
2  Erik Valnes  405
3  Pål Golberg  386
4  Federico Pellegrino  385
5  Lucas Chanavat  373
6  Alexander Bolshunov  330
7  Gleb Retivykh  325
8  Håvard Solås Taugbøl  294
9  Johan Häggström  268
10  Sindre Bjørnestad Skar  261

 

Naiset

 

1  Linn Svahn  509
2  Jonna Sundling  486
3  Anamarija Lampič  472
4  Natalya Nepryayeva  358
5  Maiken Caspersen Falla  351
6  Sophie Caldwell  338
7  Nadine Fähndrich  318
8  Astrid Uhrenholdt Jacobsen  232
9  Maja Dahlqvist  220
10  Sadie Maubet Bjornsen  219

 

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri