KU Swix Pro 550x90px

Suomalaisten maastohiihtäjien maajoukkuekausi ohi – kotimatka Kanadasta alkaa

Anne Kyllönen ja muut suomalaiset palaavat Kanadasta kotiin. Kuva: NordicFocus

Anne Kyllönen ja muut suomalaiset palaavat Kanadasta kotiin. Kuva: NordicFocus

Suomen maastohiihtomaajoukkue matkustaa Suomeen Pohjois-Amerikasta tänään koronavirusepidemian vuoksi.

Asiasta tiedottaa Hiihtoliitto.

Joukkue ei kilpaile mahdollisissa loppukauden maailmancupin kilpailuissa. Päätökseen vaikutti tilanteen paheminen nopeasti ympäri maailmaa. Yhdysvallat on jo sulkenut matkustajaliikenteen Eurooppaan. Kanada ei vielä ole tehnyt päätöksiä, mutta tilanne muuttuu jatkuvasti.

Myös muut maastohiihtomaajoukkueet ovat tehneet samansuuntaisia päätöksiä. Ruotsin, Britannian ja Tsekin joukkueet palaavat kotiin ja jättävät Québecin kilpailuviikonlopun väliin. Minneapoliksen osakilpailut peruttiin aiemmin ja Kansainvälinen Hiihtoliitto (FIS) tiedottaa muista muutoksista tulevien kilpailujen osalta mahdollisesti vielä tänään.

Myös mäkihyppääjät matkustavat tänään torstaina kotiin Norjasta, johon päättyi kauden maailmancup 2019-2020. RAW AIR Tournamentin osakilpailuista peruttiin Trondheim sekä miesten osalta Vikersundin lentomäen viikonloppu. Naisten Venäjän Blue Bird Tour oli myös peruttujen kisojen listalla. Slovenian Planican lentomäen MM-kilpailut 19.-22.3.2020 siirrettiin kilpailtavaksi ensi kaudelle. Keväällä niitä ei hypätä.

Yhdistetyn Continental Cup päättyi Venäjällä myös tänään. Joukkue saadaan Suomeen suunnitellun aikataulun mukaisesti.

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Livigno2Levi Podcast

Kilpailukalenterit