CHXL 550x90px webbanneri

Karjalainen kunnioitti Mäkäräisen uraa: nimesi päivän lehden Kaisalaiseksi

Kaisa ja taustajoukot lauantaina Kontiolahdella. Kuva: NordicFocus

Kaisa ja taustajoukot lauantaina Kontiolahdella. Kuva: NordicFocus

Moni lukija saattoi hieraista silmiään, kun otti sunnuntaiaamuna käteensä tuoreen sanomalehti Karjalaisen. Pohjois-Karjalassa ilmestyvän sanomalehden etusivulla seisoi nimi Kaisalainen, jolla lehti kunnioitti lauantaina uransa päättänyttä ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräistä.

Kainuulaislähtöisen, mutta aikuisikänsä Pohjois-Karjalassa asuneen Mäkäräisen ja Karjalaisen yhteinen historia on pitkä. Viitisentoista vuotta sitten Mäkäräinen työskenteli lehden urheilutoimituksen avustajana ja kirjoitti muun muassa ampumahiihdosta, jonka parissa hän oli tuolloin vielä aloittelija.

Kerta ei ole ensimmäinen, kun suomalaislehti muuttaa etusivullaan nimensä paikallisen urheilijan ja urheiluseuran kunniaksi. Viime vuosikymmeneltä voi poimia useita esimerkkejä.

Vuonna 2013 Satakunnan Kansa muutti nimensä Patakunnan Kansaksi Porin Ässien jääkiekon Suomen mestaruuden johdosta. Vuonna 2017 Savon Sanomat kunnioitti maastohiihtäjä Iivo Niskasen maailmanmestaruutta Iivon Sanomilla ja uusi tempauksen seuraavana vuonna Niskasen olympiakullan jälkeen. Vuonna 2017 Itä-Savo korvasi nimestään yhden kirjaimen SaPKon pässilogolla, kun SaPKo voitti jääkiekon Mestiksen mestaruuden.

(STT)

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri