KU Rollerski 550x90px

Norjan hiihtoliitto lomauttamassa jopa 100 työntekijää - "Tilanne on erittäin vakava"

Kuvituskuva. Kuva: NordicFocus

Kuvituskuva. Kuva: NordicFocus

Koronaviruspandemia on aiheuttanut merkittäviä taloudellisia menetyksiä urheilulle myös Norjassa.

Norjan hiihtoliitto ilmoitti viime viikolla antavansa lomautusvaroituksen kaikkiaan 96 liiton työntekijälle. Se tiedotti asiasta perjantaina.

Kaikkiaan lomautusuhan alla on kaksi kolmasosaa liiton työntekijöistä. Työtään jatkava hallintohenkilöstö ja luottamushenkilöstö ovat sopineet tilapäisistä palkanalennuksista sekä kokouspalkkioiden leikkauksista.

Liitto kertoo, että se on jo tässä vaiheessa menettänyt tuloja 30 miljoonan kruunun verran muun muassa peruutettujen tapahtumien takia. Norjassa onkin tehty leikkauksia kuluvan vuoden talousarvioon jo 50 miljoonan kruunun verran. Lisäksi liitto on perunut toistaiseksi kaikki matkat ja kokoukset.

- Tilanne Norjan hiihtoliittossa on erittäin vakava, enkä voi sulkea pois lisätoimenpiteiden mahdollisuutta toiminnan turvaamiseksi, sitten kun poikkeusolot ovat ohi, toteaa Norjan hiihtoliiton pääsihteeri Ingvild Bretten Berg liiton tiedotteessa.

- Tavoitteena on tehdä nopeita toimenpiteitä työpaikkojen turvaamiseksi, jotta voimme myöhemmin käynnistää toiminnan ja jatkaa sitä mahdollisimman normaalilla tasolla, hän jatkaa.

Lomautukset toteutetaan maanantaista alkaen, eikä liitto ilmoittanut, kuinka kauan ne kestävät.

Suomen hiihtoliitto kertoi yt-neuvotteluista reilu viikko sitten.

-Juho-Veikko Hytönen

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri