KU Swix Pro 550x90px

Hiihtoliiton yt-neuvottelut johtivat lomautuksiin ja yhden henkilön irtisanomiseen

Hiihtoliiton taloutta rasittaa edelleen Lahden MM-hiihtojen tappio. Kuva: NordicFocus

Hiihtoliiton taloutta rasittaa edelleen Lahden MM-hiihtojen tappio. Kuva: NordicFocus

Ensi kauden maajoukkueiden valmentajat pyritään julkaisemaan ensi viikolla.

Suomen Hiihtoliitto lomauttaa koko henkilöstönsä ja irtisanoo yhden työntekijän, mutta ei silti saavuta maaliskuussa alkaneiden yt-neuvotteluiden tavoitteena ollutta yli 500 000 euron säästöä. Hiihtoliitto sai yt-neuvottelut päätökseen torstaina ja tiedotti perjantai-iltana toimenpiteistään.

Tavoitteena olleesta säästösummasta Hiihtoliitto jäi noin 100 000 euroa. Neuvotteluiden piiriin kuuluivat Hiihtoliitto ja sen omistama kaupallinen yhtiö Nordic Ski Finland. Työntekijöiden lomautukset kestävät kaksi kuukautta.

– Teimme päätöksen yt-neuvottelujen aloittamisesta pikaisesti, koska tilanne näytti erittäin huolestuttavalta ja siihen haluttiin reagoida nopeasti toiminnan jatkuvuuden turvaamiseksi. Sen avulla pysymme muun muassa MM-kisoista syntyneiden velkojen takaisinmaksussa pitkän tähtäimen suunnitelmassamme, Hiihtoliiton toiminnanjohtaja ja Nordic Ski Finlandin hallituksen puheenjohtaja Ismo Hämäläinen sanoi tiedotteessa.

MM-kilpailuilla Hämäläinen viittasi vuoden 2017 pohjoismaisten hiihtolajien MM-kilpailuihin, jotka järjestettiin Lahdessa. Ne tuottivat Hiihtoliitolle peräti 1,6 miljoonan euron tappiot.

"Markkinatilanne on kaikkiaan todella haastava"

Koronavirus päätti maaliskuussa maastohiihdon, mäkihypyn ja yhdistetyn kaudet ennen aikojaan. Koronaviruksen vaikutukset ovat runnelleet urheilujärjestöjen ja -seurojen taloutta eikä Hiihtoliitonkaan tilanne ole helppo yhteistyösopimuksista neuvotellessa.

Hämäläisen mukaan markkinatilanne on haastava ja ensi kauden talousraami näyttää hankalalta.

– Osa kumppanineuvotteluista ja niiden päätökset viivästyvät koronaviruspandemiatilanteesta johtuen. Markkinatilanne on kaikkiaan todella haastava, ja siihen myös Hiihtoliiton on varauduttava, Hämäläinen tuumi.

Hiihtoliiton mukaan maastohiihdon, mäkihypyn ja yhdistetyn maajoukkueiden valmennushenkilöstön valinnoista kerrotaan ensi viikolla. Sen jälkeen valitaan mahdollisimman pian maajoukkueet.

STT–Petteri Ikonen

(STT)

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Livigno2Levi Podcast

Kilpailukalenterit