KU Rollerski 550x90px

Astrid Jacobsen lopettaa mittavan uransa

Astrid Jacobsen lopettaa pitkän uransa. Kuva: NordicFocus

Astrid Jacobsen lopettaa pitkän uransa. Kuva: NordicFocus

Norjan Astrid Uhrenholdt Jacobsen lopettaa uransa. Peräti 15 vuotta maailmancup-sirkukssa kärkitaistossa mukana ollu Jacobsen voitti sprintin maailmanmestaruuden vuonna 2017.

Jacobsen on uransa ohessa kouluttautunut lääkäriksi ja toteaa nyt omaavansa unelmia enemmän työhönsä kuin urheiluun liittyen.

– Olen kypsä käyttämään aikani toisin, laittamaan lääketieteen opinnot ensisijalle ja lopettamaan maajoukkuehiihtäjän urani, kommentoi Jacobsen Norjan hiihtoliiton tiedotteessa.

– Olen ylpeä, että pystyin menneellä kaudella hiihtämän huipputasolla, samaan aikaan kun opiskelin täysipäiväisesti. En ole menettänyt uskoani ettenkö voisi edelleen hiihtää huipputasolla, mutta ajatusta MM-mitaleista taistelusta ei enää sytytä samalla tavalla kuin ennen. Ehkä koronapandemian myötä tuli sopiva tilaisuus astua täysipäiväisen terveysalan ammattilaisen elämään. Se näkymä on mielessä vahvempi kuin näkymä ladulla. minulle tämä on merkki siitä, että olen tehnyt päivätyöni numerolappu rinnassa ja Norjan lippu selässä.

Jacobsen ennätti uransa aikana voittamaan sprintin maailmanmestaruuden lisäksi olympiakultaa viestissä, kaksi MM-kultaa viestissä, kaksi henkilökohtaista MM-hopeaa sekä viisi MM-pronssia.

Maailmancupissa Jacobsen oli peräti 56 kertaa palkintopallilla. Hänellä on kuusi henkilökohtaista voittoa maailmancupin osakilpailuista ja kahdeksan viesteistä.

-Petri Ikävalko

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri