KU Rollerski 550x90px

Sundby ulkona maajoukkueesta

NRK:n mukaan Martin Johnrud Sundbytä ei nähdä enää Norjan valmennusryhmissä. Kuva: NordicFocus

NRK:n mukaan Martin Johnrud Sundbytä ei nähdä enää Norjan valmennusryhmissä. Kuva: NordicFocus

Norjan hiihtoliitto julkistaa tulevan kauden valmennusryhmänsä tiistaina. 35-vuotiasta Martin Johnsrud Sundbytä ei kuitenkaan enää joukkueessa nähdä. Norjalainen paljastanut itse asian Norjan yleisradioyhtiö NRK:n haastattelussa.

Sundby ennätti olla maajoukkueessa peräti 12 vuoden ajan. Tulevaan kauteen mies tulee valmistautumaan omillaan. Samalla kausi saattaa olla veteraanin viimeinen.

– Tuntuu samalta kuin vaimo hakisi eroa 30 vuoden avioliiton jälkeen. Uskomattoman outo tunne, sanoo Sundby, jonka vaimo on viimeisillään raskaana. Perheen kolmannen lapsen on määrä syntyä toukokuussa.

NRK:n tietojen mukaan miesten joukkue pienenee tämän kauden 15 hiihtäjästä 12 hiihtäjään. Distanssiryhmässä jatkavat Emil Iversen, Didrik Tønseth, Sjur Røthe, Hans Christer Holund ja Simen Hegstad Krüger. Uutena ryhmää nouseen nuori Martin Løwstrøm Nyenget.

Sprinttiryhmässä ovat Johannes Høsflot Klæbo, Sindre Bjørnestad Skar, Finn-Hågen Krogh, Pål Golberg, Erik Valnes ja uutena tulokkaana Håvard Solås Taugbøl.

Maajoukkueesta rannalla jääminen ei tullut Sundbylle täysin yllätyksenä. Paikkaa ei hänelle tarjottu ja hän arveli, että ei ollut pienenevässä valmennusryhmässä tarpeeksi korkealla listalla.

Sundby uskoo pystyvänsä valmistautumaan fyysisesti tulevaan kauteen täysipainoisesti. Lääkäripalvelujen, suksihuollon ja talouden suhteen ilmassa on sen sijaan kysymysmerkkejä.

– Tavoitteeni on edelleen sama. Ottaa mitaleja talven MM-hiihdoista.

Sundbyllä on puolustavana mestaria henkilökohtainen paikka Oberstdorfin MM-hiihtojen 15 kilometrin kilpailuun. Jos norjalainen on terve ja kunnossa, nähtäneen hänet suurella todennäköisyydellä jälleen arvokisojen starttiviivalla.

-Petri Ikävalko

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri